Ποια εταιρεία διεκδικεί τα «φιλέτα» της Thomas Cook στην Ελλάδα

Ο βρετανικός ταξιδιωτικός όμιλος Jet2 θέλει να προσλάβει το προσωπικό του tour operator που χτύπησε «κανόνι» σε 5 ελληνικά νησιά

Τη θέση της στην ελληνική αγορά, μετά το μεγάλο «κανόνι» της Thomas Cook, σπεύδει να ενισχύσει η Jet2 και Jet2 holidays, ο βρετανικός ταξιδιωτικός όμιλος, η ηγεσία του οποίου είχε πραγματοποιήσει συνάντηση μέσα στον Σεπτέμβριο και με τον υπουργό Τουρισμού κ. Χάρη Θεοχάρη.

Ο όμιλος πραγματοποιεί ήδη από χθές και στη χώρα μας «ημέρες καριέρας», ξεκινώντας από τη Ζάκυνθο και ακολουθούν σήμερα 1η Οκτωβρίου και αύριο 2 Οκτωβρίου, η Κρήτη, η Ρόδος, η Κέρκυρα και η Κως. Η εταιρεία καλεί εργαζομένους της Thomas Cook να έρθούν σε επαφή με τους επιτελείς στα ελληνικά νησιά προκειμένου να ενημερωθούν για την Jet2.com και Jet2holidays και τις θέσεις που είναι διαθέσιμες αυτή την στιγμή.

Σημειωτέον ότι η Jet2.com και η Jet2holidays πρόσθεσαν πάνω από 170.000 θέσεις στα προγράμματά τους, για την τρέχουσα περίοδο, σε προορισμούς που έχουν ήπιο κλίμα στη Μεσόγειο, όπως τα Κανάρια, η Τουρκία, η Κύπρος, η Ελλάδα και οι Βαλεαρίδες.

Οι νέες αεροπορικές θέσεις και τα πακέτα προστίθενται κυρίως από τέσσερις πόλεις του Ηνωμένου Βασιλείου (Μάντσεστερ, Μπέρμπιγχαμ, Γλασκόβη, Νιουκαστλ). Ο Steve Heapy, επικεφαλής της Jet2.com και της Jet2holidays χαρακτήρισε ως «πρωτοφανή» αυτές τις μέρες «την αύξηση της ζήτησης και γι’ αυτό αποφασίσαμε να προσθέσουμε περισσότερες πτήσεις και πακέτα σε μεσογειακούς προορισμούς. Το γεγονός ότι υπάρχει τόσο μεγάλη ζήτηση δείχνει ότι υπάρχουν πολλοί τουρίστες που θέλουν να ταξιδέψουν αυτή την εποχή».

Από τις 170.000 θέσεις, τον μεγάλο όγκο, πάνω από 100.000 απορροφούν τα Κανάρια νησιά, ενώ επιπλέον 30.000 προστέθηκαν για Τουρκία για την περίοδο από τον Οκτώβριο έως τον Απρίλιο, Πάντως, μετά την κατάρρευση του βρετανικού κολοσσού, ενδεικτική των συνθηκών που διαμορφώνονται τις τελευταίες ημέρες στην ευρωπαϊκή ταξιδιωτική αγορά- πέραν φυσικά της προσπάθειας των λοιπών «παικτών» που διαγκωνίζονται να τοποθετηθούν γρήγορα στους «πρωτοκλασάτους» προορισμούς- είναι και η πορεία των τιμών. Κι αυτό γιατί υπήρξαν ουκ ολίγες αντιδράσεις από Βρετανούς πελάτες οι οποίοι διαπίστωσαν αυξήσεις στις τιμές των «πακέτων» μέσα σε λίγες μόνο ώρες, με το κόστος ενός συγκεκριμένου «πακέτου» 7 ημέρων να σκαρφαλώνει εντός 12ώρου από τις 1.576 στις 1.648 λίρες.

Οσον αφορά την JET2, διαθέτει σημαντική δραστηριότητα τόσο στο κομμάτι των ταξιδίων όσο και των αερομεταφορών, ενώ είναι μεγάλο το μερίδιο που κατέχει στη βρετανική τουριστική αγορά. Στην Ελλάδα, ο όμιλος (σ.σ. και με δεδομένο το θόρυβο γύρω από τα προβλήματα της Thomas Cook που είχε ενταθεί από την περασμένη άνοιξη) είχε αποφασίσει ήδη από το καλοκαίρι να επεκτείνει το πρόγραμμά του για τη θερινή σεζόν του 2020, έχοντας ανακοινώσει νέα δρομολόγια και πτήσεις σε Κρήτη, αλλά και Ιόνιο με προορισμούς την Κεφαλονιά, το Ακτιο κ.τ.λ..

Σύμφωνα με πληροφορίες, στις πρώτες επαφές που έγιναν αυτές τις μέρες με ξενοδοχεία που διατηρούσαν συνεργασίες με την ThomasCook είναι δεδομένο το ενδιαφέρον από την Jet2 για τις αγορές της Μεσογείου και την Ελλάδα ειδικά, ωστόσο, oι Βρετανοί ετοιμάζονται να καλύψουν ένα σημαντικό κομμάτι της αγοράς που άφησε κενό η ThomasCook σε άλλους κερδοφόρους προορισμούς όπως είναι η Καραϊβική διαθέτοντας στις εκεί συνδέσεις ένα μέρος του στόλου τους.

Επισημαίνεται εδώ ότι η αεροπορική του ομίλου, Jet2.com, ξεκινώντας το 2003 είναι, όπως αναφέρει η εταιρεία, ο τρίτος μεγαλύτερος βρετανικός αερομεταφορέας, πραγματοποιώντας οικονομικές πτήσεις από 9 βάσεις στο Ηνωμένο Βασίλειο σε πάνω από 60 προορισμούς σε όλη την Ευρώπη, με ένα στόλο άνω των 100 αεροσκαφών. Με βάση τα ίδια στοιχεία, η Jet2holidays είναι ο δεύτερος μεγαλύτερος βρετανικός tour operator.

newmoney.gr