ΠΑΤΡΑ: Μη αναμενόμενη εξέλιξη στην υπόθεση ανθρωποκτονίας του Θ. Λαζανά στις Ιτιές – Αθώος ο…«δράστης»

Ανατροπή σημειώθηκε σήμερα στην πολύκροτη υπόθεση ανθρωποκτονίας του 30χρονου Θανάση Λαζανά, τον Μάιο του 2012 στις Ιτιές της Πάτρας. Ο βασικός κατηγορούμενος, ένας Αφγανός πρόσφυγας, αθωώθηκε από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων, λόγω αμφιβολιών, αφού δεν βρέθηκαν αντικειμενικά στοιχεία που να αποδεικνύουν ότι ήταν αυτός που επέφερε το θανατηφόρο χτύπημα με μαχαίρι, στο θύμα.
Το φονικό είχε γίνει τον Μάιο του 2012, στην οδό Σουνίου, πίσω από τις εγκαταστάσεις της Πειραϊκής Πατραϊκής. Τρεις Αφγανοί πρόσφυγες, είχαν διαπληκτιστεί με τον Θανάση Λαζανά, γιατί περνώντας έξω από το σπίτι του 30χρονου, τους ενόχλησε ο σκύλος του θύματος.
Οι τρεις αλλοδαποί στράφηκαν εναντίον του και ένας εξ αυτών, τον μαχαίρωσε, μια φορά σύμφωνα με την ιατροδικαστική πραγματογνωμοσύνη. Το θύμα διακομίστηκε στο νοσοκομείο του Ρίου, όμως δεν κατάφερε να κρατηθεί στην ζωή.
Η αστυνομία είχε συλλάβει τότε έναν ανήλικο Αφγανό πρόσφυγα, ο οποίος σε πρώτο βαθμό είχε καταδικαστεί σε 15ετη κάθειρξη.
Το εφετείο έκρινε χθες ότι ο κατηγορούμενος τελικά είναι αθώος, γιατί σύμφωνα με τη γνωμάτευση DNA, το αίμα που είχε βρεθεί στην μπλούζα και στο παντελόνι του, δεν ήταν το θύματος, αλλά δικό του. Ακόμα, στα νύχια του θύματος, δεν είχε βρεθεί ίχνος γενετικού υλικού από τον κατηγορούμενο.
Συνεπώς, ο δράστης της ανθρωποκτονίας, παραμένει ακόμα και σήμερα ελεύθερος. Να σημειωθεί ότι, ο κατηγορούμενος, έχει κατονομάσει τον φερόμενο ως δράστη που αναζητείται από την Αστυνομία, ενώ άφαντο παραμένει και το τρίτο άτομο που συμμετείχε στον θανατηφόρο διαπληκτισμό.
Να σημειωθεί ότι, το αιματηρό συμβάν του 2012, είχε αποτελέσει αφορμή για την εκδήλωση βίαιων επεισοδίων στην παραλιακή ζώνη της Πάτρας, από μέλη της Χρυσής Αυγής.