Παπαγαλάκι «συνελήφθη» μαζί με τον ιδιοκτήτη του και φυλακίστηκε

Ένα παπαγαλάκι βρέθηκε στη φυλακή, στην Ολλανδία, με ξερό ψωμί και νερό, αφού υπήρξε αυτόπτης μάρτυρας (ενδεχομένως και «συνεργός») σε μια κλοπή από κατάστημα.

Το μικρό πτηνό, του είδους αγαπόρνις, βρισκόταν στον ώμο του ιδιοκτήτη του όταν εκείνος συνελήφθη την περασμένη Πέμπτη από την αστυνομία της Ουτρέχτης.

Οι αρχές δεν δίστασαν να δώσουν στη δημοσιότητα, μέσω του Instagram, τη φωτογραφία του μάρτυρα, έγκλειστου στο κελί.

Η φωτογραφία, στην οποία το παπαγαλάκι εικονίζεται δίπλα σε ένα κομμάτι ψωμί, έκανε τον γύρο του διαδικτύου και των τοπικών μέσων ενημέρωσης. Ορισμένα μέσα, από διακριτικότητα, επέλεξαν να καλύψουν με μαύρη ταινία τα μάτια του πτηνού για να μην αποκαλύψουν την ταυτότητά του.

«Μόλις συλλάβαμε έναν ύποπτο για κλοπή από κατάστημα. Κατά τη διάρκεια της σύλληψης εντοπίσαμε έναν κρυφό μάρτυρα, με φτερά και ράμφος, στον ώμο του υπόπτου», εξήγησε η αστυνομία.

«Όταν βάλαμε τον ύποπτο στο κελί, αντιληφθήκαμε με έκπληξη ότι δεν διαθέτουμε κλουβί για πουλιά», συνέχισε, σε χιουμοριστικό τόνο, η ανακοίνωση. Έτσι αποφασίστηκε να σταλεί ο παπαγάλος σε κανονικό κελί όπου έτυχε «άριστης μεταχείρισης».

Για καλή τύχη του πτηνού, ο ιδιοκτήτης του αποφυλακίστηκε την ίδια ημέρα και έφυγε, με τον καλό του φίλο σκαρφαλωμένο πάντα στον ώμο του. Να σημειωθεί πάντως ότι ο παπαγάλος δεν ήταν συνεργάσιμος με την αστυνομία: «επικαλέστηκε το δικαίωμά του να μην μιλήσει» αστειεύτηκε ένας εκπρόσωπος των τοπικών αρχών.

Gazzetta.gr