Αδιόριστοι θεατρολόγοι: Ο πολιτισμός δεν διδάσκεται δια αναθέσεως

Οι Θεατρολόγοι συμμετέχουν στις 4 του Οκτώβρη και ώρα 13:30, στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας που διοργανώνουν οι ΔΟΕ και ΟΛΜΕ στο Υπουργείο Παιδείας.

Σε σχετική ανακοίνωση του ΠΕΣΥΘ αναφέρεται ότι: «Το Σάββατο 28-9-2019 πραγματοποιήθηκε και η Β’ φάση προσλήψεων αναπληρωτών εκπαιδευτικών. Με ειλικρινή θλίψη διαπιστώσαμε τις ελάχιστες προσλήψεις εκπαιδευτικών ειδικοτήτων παρά τα εκατοντάδες κενά που δηλώθηκαν, αλλά και αυτά που απέκρυψε κάθε βαθμίδα της διοίκησης εν γνώση του ΥΠΑΙΘ. Δεν εισακουστήκαμε παρ’ όλο που έχουμε διαμαρτυρηθεί πολλές φορές για αυτήν την παγιωμένη τακτική με υπομνήματα και επιστολές.
Ειδικά για τους θεατρολόγους και ενώ τα επισήμως δηλωμένα κενά άγγιζαν τα διακόσια (200), η ηγεσία του υπουργείου προχώρησε σε σαράντα εννέα (49) προσλήψεις εκπαιδευτικών στη Γενική Εκπαίδευση. Κι αν ακόμη η νέα ηγεσία κάνει ένα θετικό βήμα με την αύξηση του ποσοστού των προσλήψεων πλήρους ωραρίου –σε σχέση με αυτές του μειωμένου της περσινής χρονιάς–, την ίδια στιγμή κάνει πολλά περισσότερα βήματα προς τα πίσω με μια σαφή μείωση στον συνολικό αριθμό των προσλήψεων της ειδικότητας μας –τουλάχιστον μέχρι στιγμής.

Είναι σαφές ότι και αυτή η κυβέρνηση, μολονότι υποσχόταν προεκλογικά κανονικότητα και νομιμότητα, παραγνωρίζει την ευθύνη της για την εξασφάλιση της ισότιμης πρόσβασης στην εκπαίδευση, όταν στερεί τα μαθήματα της τέχνης με τις προσλήψεις του σταγονόμετρου ή εθελοτυφλεί εμπρός στις ΠΑΡΑΝΟΜΕΣ, αντιεπιστημονικές και αντιπαιδαγωγικές αναθέσεις! Είναι επίσης σαφής η πρόθεσή της για υποβιβασμό της Αισθητικής Αγωγής, αφού στις εξαγγελίες για το όραμα της νέας ηγεσίας του ΥΠΑΙΘ δεν ακούσαμε στιγμή τις λέξεις: τέχνη και πολιτισμός.
Και η νέα υπουργός μεταθέτει στις καλένδες το επείγον θέμα των διορισμών, ενώ έχουν περάσει 10 ολόκληρα χρόνια από τους τελευταίους μαζικούς διορισμούς. Χαρακτηριστικές οι δηλώσεις της περί ανάγκης νέας χαρτογράφησης των κενών. Αναρωτιόμαστε μετά από τόσα χρόνια που αναπληρώνουμε τον εαυτό μας, τι άλλη καταγραφή πρέπει να γίνει! Αλλά και ανησυχούμε με τις δεκάδες αποκρύψεις κενών σε πολλές διευθύνσεις. Για παράδειγμα, η Διεύθυνση ΠΕ Μαγνησίας έδωσε μόνο 6 κενά για τη θεατρική αγωγή αντί για 18! Τα 12 κενά της θεατρικής αγωγής στη λεγόμενη «χαρτογράφηση» σε ποιόν κλάδο θα δοθούν;

Αγαπητά μέλη και φίλοι του ΠΕΣΥΘ,
Στις 4 του Οκτώβρη και ώρα 13:30, συμμετέχουμε στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας που διοργανώνουν οι ΔΟΕ και ΟΛΜΕ στο ΥΠΑΙΘ…

Διεκδικούμε τα… αυτονόητα:

·          Μόνιμους διορισμούς για όλες τις ανάγκες τις εκπαίδευσης.
·          Εξίσωση δικαιωμάτων μονίμων και αναπληρωτών.
·          Κάλυψη όλων των κενών τώρα.
·          Αξιοπρεπείς και ασφαλείς συνθήκες εργασίας – υψηλού επιπέδου εκπαίδευση για όλα τα παιδιά.
·          Οργανικές θέσεις για όλες τις ειδικότητες.
·          Καμία ανάθεση – κάθε εκπαιδευτικός στο διδακτικό του αντικείμενο.
·          Τέλος στην παρατυπία σε κάθε βαθμίδα της διοίκησης – ορθή και διαφανής απόδοση όλων των λειτουργικών κενών.