ΠΑΤΡΑ: Λήγει, σήμερα, η προθεσμία εγγραφών στο Χορευτικό Τμήμα του Πολιτιστικού Οργανισμού

Λήγει σήμερα Δευτέρα 30 Σεπτεμβρίου 2019 η προθεσμία εγγραφών στο Χορευτικό Τμήμα του Πολιτιστικού Οργανισμού Δήμου Πατρέων . Από την Τρίτη 1 Οκτωβρίου 2019 ξεκινούν τα μαθήματα όλων των τμημάτων που φέτος λόγω συντήρησης του Μεγάρου Λόγου και Τέχνης, θα πραγματοποιούνται όλα στην αίθουσα που βρίσκεται στο λιμάνι και στου Ταραμπούρα (61ο δημοτικό).

 

Μέχρι στιγμής οι νέες εγγραφές έχουν ξεπεράσει τις πεντακόσιες. Να σημειωθεί πως παρά το μεγάλο αριθμό νέων εγγεγραμμένων έχει υπάρξει μέριμνα από πλευράς Χορευτικού Τμήματος, προκειμένου να απορροφηθούν όσοι όλοι εγγραφούν μέχρι τις 24.00 της προσεχούς Δευτέρας.
Η ένταξη στο Χορευτικό Τμήμα είναι επιλογή και στάση ζωής, καθώς αυτό αποτελεί σημείο αναφοράς για το μεγαλείο της ερασιτεχνικής δημιουργίας.

 

Υπενθυμίζεται, ότι οι εγγραφές αφορούν αποκλειστικά σε νέα μέλη και όχι σε όσους συμμετείχαν σε κάποιο από τα τμήματα του Χορευτικού κατά την προηγούμενη χορευτική χρονιά (2018-2019).

 

Οι εγγραφές πραγματοποιούνται μόνο ηλεκτρονικά και μέσα από τη σελίδα του Χορευτικού Τμήματος (http://www.xoreutiko-dimou-patras.gr).

 

Νέο μέλος του Χορευτικού μπορεί να γίνει όποιος το επιθυμεί, από ηλικία 5 ετών και άνω. Η εγγραφή, η διδασκαλία και γενικότερα η συμμετοχή στις δραστηριότητες του Χορευτικού Τμήματος είναι δωρεάν.

 

Εντατικά τμήματα και τμήματα ψυχαγωγίας

 

Τα εντατικά τμήματα απευθύνονται σε άτομα ηλικίας μέχρι και 35 χρονών και στοχεύουν στην προετοιμασία των συμμετεχόντων για τα τμήματα παραστάσεων. Είναι δύο φορές την βδομάδα και η άσκηση είναι επίπονη και επίμονη. Σε δύο συνεχόμενες απουσίες το άτομο διαγράφεται από το τμήμα.

 

Στα τμήματα ψυχαγωγίας συμμετέχουν συνήθως άτομα μεγαλύτερης ηλικίας ή άτομα που θέλουν απλά να έρθουν σε επαφή με το λαϊκό χορό χωρίς περισσότερες υποχρεώσεις. Στα τμήματα αυτά διαγράφεται κάποιος στις τρεις απουσίες. Και εδώ η εκπαίδευση διέπεται από τους κανόνες που ισχύουν σε όλο το Χορευτικό.