Δίκη Χρυσής Αυγής: «Τυχαία» είχαμε μαχαίρια πάνω μας στην επίθεση στο «Αντίπνοια»

«Δεν ακουμπήσαμε άνθρωπο, δεν εμπλεκόμαστε σε περιστατικό βίας…», υποστήριξε σήμερα κατά την απολογία του στη δίκη για την υπόθεση της Χρυσής Αυγής, ο κατηγορούμενος Αθανάσιος Στράτος, ο οποίος έχει καταδικασθεί σε κάθειρξη 10 ετών για την επίθεση στο κοινωνικό στέκι «Αντίπνοια», στα Πετράλωνα, τον Ιούνιο του 2018.

«Πήγαμε μόνο για να πετάξουμε φυλλάδια στα Πετράλωνα και τίποτα άλλο» ανέφερε κατά τη σημερινή απολογία του ο κατηγορούμενος και προσέθεσε: «Κάναμε 4,5 χρόνια φυλακή και δεν ακουμπήσαμε άνθρωπο. Πληρώσαμε τα λάθη και τις παραδρομές των απολογιών μας. Δε θα εμπλεκόμασταν σε περιστατικό βίας».

Ο κατηγορούμενος ρωτήθηκε από την έδρα για το γεγονός ότι ο ίδιος και ο συγκατηγορούμενος του Βασίλης Σιατούνης είχαν μαζί τους μαχαίρια. «Σύμπτωση ήταν. Ο καθένας για άλλο λόγο» απάντησε.

Από την πλευρά του ο Β. Σιατούνης, ο οποίος επίσης έχει καταδικασθεί σε 10ετή κάθειρξη για τη συγκεκριμένη επίθεση είπε στο δικαστήριο πως δεν υπήρξε ποτέ μέλος της Χρυσής Αυγής, παρά μόνο απλός υποστηρικτής της.

Μάλιστα ο ίδιος, αναφερόμενος σε μια συμπλοκή που είχε γίνει έξω από τα δικαστήρια της πρώην σχολής Ευελπίδων μεταξύ μελών της Χρυσής Αυγής και αντιεξουσιαστών, κι ενώ δικαζόταν για την επίθεση στο κοινωνικό στέκι, υποστήριξε ότι δε γνώριζε τίποτα για τη συγκέντρωση αλληλεγγύης έξω από τη δικαστική αίθουσα. Ωστόσο, όπως είπε, αναγνώρισε στους συγκεντρωμένους τους πρώην βουλευτές Ηλία Κασιδιάρη και Γιάννη Λαγό, τους οποίους όμως, όπως είπε ο ίδιος, δεν γνώριζε προσωπικά.

Πρόεδρος: Το σκεπάρνι γιατί το είχατε μαζί σας;
Κατηγορούμενος: Το κουβαλούσα από τη δουλειά μου. Το χρησιμοποίησα για να φτιάχνω ράφια στο ξενοδοχείο που δούλευα.
Πρόεδρος: Είχατε και μαχαίρι μαζί σας; Τι είχε πάνω;
Κατηγορούμενος: Κάτι σαν σβάστικα είναι. Το πήρα από ένα πανηγύρι στα Σούρμενα.
Πρόεδρος: Γιατί το είχατε μαζί σας;
Κατηγορούμενος: Για ψάρια το είχα.