Πολιτική Γραμματεία ΣΥΡΙΖΑ: Σήμερα, παρουσιάζεται η πολιτική διακήρυξη – Ξεκινούν ανοικτές συνελεύσεις παρουσία Τσίπρα

Η πολιτική διακήρυξη του ΣΥΡΙΖΑ θα παρουσιαστεί την Κυριακή, στο Φεστιβάλ «Σπούτνικ» και αμέσως μετά θα ξεκινήσει τρίμηνη καμπάνια με ανοικτές συνελεύσεις ανά τη χώρα, επισημαίνουν πηγές της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Το προσχέδιο της πολιτικής διακήρυξης, το οποίο έχει ετοιμάσει ο Νάσος Ηλιόπουλος, παρουσιάστηκε από τον ίδιο σήμερα, κατά τη διάρκεια της Πολιτικής Γραμματείας, και αναμένεται να οριστικοποιηθεί αύριο με κάποιες προσθήκες, προκειμένου να παρουσιαστεί και να εγκριθεί από τα μέλη της Κεντρικής Επιτροπής που συνεδριάζει την Παρασκευή και το Σάββατο. Σημειώνεται πως το Φεστιβάλ «Σπούτνικ» θα ολοκληρωθεί με την ομιλία του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα, την Κυριακή το απόγευμα.

Όπως αναφέρουν οι ίδιες πηγές, που επικαλείται το ΑΠΕ-ΜΠΕ, «το βλέπουμε σαν ένα προσκλητήριο για την προσέλκυση νέων μελών» και προσθέτουν: «Μετά το φεστιβάλ ξεκινά μια ευρύτατη τρίμηνη καμπάνια, που θα περιλαμβάνει ανοιχτές συνελεύσεις σε όλη τη χώρα με τον Αλέξη Τσίπρα να πηγαίνει σε όσο περισσότερες μπορεί».

Εκτός από τα οργανωτικά θέματα, στην Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ έγινε ενημέρωση για τα πολιτικά θέματα επικαιρότητας, ενώ συζητήθηκαν τόσο το ζήτημα της Novartis όσο και το ταξίδι του Πρωθυπουργού στις ΗΠΑ.

Οι εργασίες της Κεντρικής Επιτροπής, που θα πραγματοποιηθεί στο συνεδριακό κέντρο της Εθνικής Ασφαλιστικής στη Συγγρού, ξεκινούν την Παρασκευή, στις 13:30, με ομιλία του Αλέξη Τσίπρα.