Olympic Champion : Νταλίκες κάηκαν ολοσχερώς – Ζημιές σε προϊόντα

Óôï ðëïßï åðÝâáéíáí 538 åðéâÜôåò êáé 75 ìÝëç ôïõ ðëçñþìáôïò, åíþ ìåôÝöåñå 239 ï÷Þìáôá. Ôï áñ÷çãåßï ôïõ Ëéìåíéêïý åíçìåñþèçêå óôéò 7:50 ôï ðñùß ôïõ ÓáââÜôïõ üôé îÝóðáóå öùôéÜ óôï ãêáñÜæ ôïõ ðëïßïõ. Ôï Olympic Champion ìüëéò åß÷å áðïðëåýóåé áðü ôçí Çãïõìåíßôóá ìå ðñïïñéóìü ôç Âåíåôßá êáé âñéóêüôáí ðåñßðïõ ìéóü ìßëé áðü ôï ëéìÜíé. (EUROKINISSI/THESPRONEWS.GR/ÂÁÃÃÅËÇÓ ÁÍÁÓÔÁÓÉÏÕ)

Τέλος στην Οδύσσεια των 538 επιβατών του «Olympic Champion»μπήκε στην Ηγουμενίτσα λίγο μετά τις 10 το πρωί, αφού αποβιβάστηκαν με ασφάλεια όλοι από το φλεγόμενο πλοίο. Δύο επιβάτες παρουσίασαν αναπνευστικά προβλήματα και ένας υπέστη μικρής έκτασης έγκαυμα.

Η φωτιά ξέσπασε στο γκαράζ του πλοίου και συγκεκριμένα σε νταλίκα – ψυγείο. Όταν η νταλίκα τυλίχθηκε στις φλόγες, ενεργοποιήθηκε αμέσως το αυτόματο σύστημα πυρόσβεσης.

Σύμφωνα με πληροφόρηση από το λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας κάποιες νταλίκες έχουν καεί ολοσχερώς ενώ κάποιες άλλες έχουν υποστεί σοβαρές ζημιές και στα εμπορεύματα που μετέφεραν.

Σύμφωνα με όλες τα ενδείξεις η φωτιά ξέσπασε σε χώρο κοντά στην πλώρη του πλοίου.

Ήταν μια δύσκολη επιχείρηση και οι πυροσβέστες χρησιμοποίησαν ειδικό εξοπλισμό και αντιασφυξιογόνος μάσκες.

Όπως ανακοίνωσε μέσα του Facebook ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Γιάννης Πλακιωτάκης, «Είναι ασφαλείς όλοι οι επιβάτες. Οι συντονισμένες προσπάθειες πληρώματος και Λιμενικού απέδωσαν το καλύτερο αποτέλεσμα».

Στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών της Ηγουμενίτσας, μεταφέρθηκαν με ασθενοφόρο δύο επιβάτες του πλοίου Champion Olympic, στους οποίους παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες και αποχώρησαν αμέσως μετά.

Πρόκειται, για ένα 80χρονο Έλληνα και ένα Γερμανό ο οποίος έφερε μικρής έκτασης έγκαυμα στο πόδι.

Στο Νοσοκομείο Φιλιατών μεταφέρθηκε ένας Κούρδος μετανάστης με αναπνευστικά προβλήματα, λόγω αναθυμιάσεων, υπόθεση για την οποία έχει επιληφθεί το Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας.

Ο Κούρδος που νοσηλεύεται με αναπνευστικά προβλήματα στο νοσοκομείο Φιλιατών βρέθηκε κρυμμένος μέσα σε νταλίκα.

Στην Ηγουμενίτσα αναμένεται να φτάσει ο υποστράτηγος της Πυροσβεστικής Σπύρος Βαλσάμης ενώ στο συμβάν βρίσκεται και συντονίζει την κατάσβεση της φωτιάς ο αρχιπύραρχος Θωμάς Ρίζος Περιφερειακός Διοικητής Ηπείρου.

Από το γκαράζ η φωτιά

Η φωτιά κρίνεται ελεγχόμενη καθώς δούλεψαν από την πρώτη στιγμή τα αυτόματα συστήματα πυρόσβεσης του πλοίου. Με ειδικό εξοπλισμό οι πυροσβέστες μπήκαν στο γκαράζ για να ολοκληρώσουν την κατάσβεση.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, η πυρκαγιά εκδηλώθηκε στο τέταρτο γκαράζ σε φορτηγό – νταλίκα.

 

Στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας έσπευσαν πλωτό του Λιμενικού, ένα ρυμουλκό, πυροσβεστικά οχήματα από την περιοχή καθώς και από τους γειτονικούς νομούς Πρέβεζας, Άρτας και Ιωαννίνων.

Λίγο μετά τον απόπλου η φωτιά

Η πυρκαγιά ξέσπασε στο επιβατικό οχηματαγωγό πλοίο Olympic Champion της ANEK LINES λίγο μετά την αναχώρησή του από το λιμάνι.

Το πλοίο, που είχε προορισμό την Βενετία της Ιταλίας, επέστρεψε στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας.

Το πλοίο μετέφερε 538 επιβάτες και 75 μέλη πληρώματος, καθώς και 293 οχήματα.

Το Olympic Champion ναυπηγήθηκε το 2000, έχει ολικό μήκος 204 μέτρα και πλάτος 26,13 μέτρα.