Η Παρουσίαση της BASKET LEAGUE 2019-20 (Δηλώσεις – Pics)

ÐÁÑÏÕÓÉÁÓÇ ÔÇÓ BASKET LEAGUE ÃÉÁ ÔÇ ÓÅÆÏÍ 2019-2020 (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: ÌÁÑÊÏÓ ×ÏÕÆÏÕÑÇÓ / EUROKINISSI)

Πραγματοποιήθηκε χθες Πέμπτη 26 Σεπτεμβρίου στον χώρο των εκδηλώσεων της «Metropolitan Expo» στα Σπάτα Αττικής (αίθουσα C1) η εκδήλωση της Παρουσίασης της Basket League 2019-20, με την παρουσίαση των χορηγών του 28ου Πρωταθλήματος, την συνέντευξη Τύπου των προπονητών και των αθλητών-αρχηγών των ΚΑΕ, καθώς και τις βραβεύσεις του Πρωταθλήματος Basket League 2018-19.

Τον Προμηθέα εκπροσώπησαν ο μεγαλομέτοχος, Βαγγέλης Λιόλιος, ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της ΚΑΕ, Χρήστος Μήλας, που παρέλαβε το βραβείο ήθους, ο προπονητής της ομάδας, Μάκης Γιατράς, που παρέλαβε το βραβείο του “κορυφαίου προπονητή της σεζόν 2018-19” και ο αρχηγός του Προμηθέα, Λεωνίδας Κασελάκης.

esake parous19 2609 106

Την εκδήλωση άνοιξε ο πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου του ΕΣΑΚΕ, κ.Ευάγγελος Γαλατσόπουλος, που ανακοίνωσε κι επίσημα τη συμφωνία με την εταιρεία ΕΚΟ, την μεγαλύτερη Ελληνική εταιρεία εμπορίας καυσίμων, για την ανάληψη της Κεντρικής Χορηγίας της Basket League και ανέλυσε τους άξονες πάνω στους οποίους επιθυμεί να βαδίσει η λίγκα, ενώ παρουσίασε και τους υπόλοιπους χορηγούς του πρωταθλήματος: την «Υδρόγειος Ασφαλιστική», την «WATT+WOLT», την «SPALDING», την «AVANCE», την «DIRECTION BUSINESS NETWORK» και τον χορηγό επικοινωνίας, την ΕΡΤ.

Ακολούθησαν οι βραβεύσεις των κορυφαίων της περσινής σεζόν, ενώ έγινε ιδιαίτερη αναφορά στους ανθρώπους του μπάσκετ που έφυγαν από τη ζωή στη διάρκεια του 2019.

esake parous19 2609 101

Όπως προαναφέραμε, Ο προπονητής του Προμηθέα, Μάκης Γιατράς, παρέλαβε το βραβείο του “κορυφαίου προπονητή της σεζόν 2018-19” από τον Σούλη Μαρκόπουλο, τον προπονητή με τα περισσότερα παιχνίδια στο πρωτάθλημα.  Ο τεχνικός της ομάδας της Πάτρας είπε: “Είναι μεγάλη τιμή που με βράβευσε ο κ.Μαρκόπουλος που είναι εξαιρετικός προπονητής και άνθρωπος. Βραβεύεται ο Προμηθέας, οι συνεργάτες, οι άνθρωποι της ομάδας και ο κόσμος που συνεχίζει να την ενισχύει. Σας ευχαριστώ όλους για την τιμή που μου κάνετε. Το αφιερώνω σε όλους τους ανθρώπους που με πιστέψανε και τους το ανταποδίδω”

esake parous19 2609 107

Βραβεύτηκαν ο πρωταθλητής και κυπελλούχος Ελλάδας Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ,  η ΑΕΚ, για την κατάκτηση του Διηπειρωτικού Κυπέλλου και τα μέλη της καλύτερης πεντάδας του περσινού Πρωταθλήματος Νικ Καλάθης, Ντέβιον Μπέρι, Παναγιώτης Βασιλόπουλος, Ιωάννης Παπαπέτρου και Νίκολα Μιλουτίνοφ. Ο MVP και δημοφιλέστερος παίκτης της σεζόν 2018-19 Νικ Καλάθης είπε: “Ευχαριστώ τους συμπαίκτες, τους προπονητές και τον Παναθηναϊκό. Εύχομαι καλή τύχη σε όλους στη νέα σεζόν.

Βραβεύτηκαν, επίσης, ο πιο θεαματικός παίκτης για τη σεζόν που πέρασε (Θανάσης Αντετοκούνμπο – Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ), ο πιο βελτιωμένος παίκτης (Δημήτρης Κακλαμανάκης – Λαύριο Megabolt), ο καλύτερος νέος παίκτης (Ζώης Καράμπελας) και ο καλύτερος αμυντικός (Χάουαρντ Σαντ-Ρος).

esake parous19 2609 102

Τέλος, έγιναν βραβεύσεις ήθους για την Κύμη, το Λαύριο Megabolt, τον Προμηθέα, τον Κολοσσό H Hotels και τον Ήφαιστο, με τον Χρήστο Μήλα να παραλαμβάνει το βραβείο για λογαριασμό του Προμηθέα.

esake parous19 2609 103

Ακολουθούν οι δηλώσεις του προπονητή και του αρχηγού του Προμηθέα Πάτρας στην συνέντευξη τύπου κατά την παρουσίαση της ομάδας.

esake parous19 2609 104

Μάκης Γιατράς: «Είχε την ευκαιρία να δει από κοντά τις εγκαταστάσεις ο coach Πεδουλάκης και τον ευχαριστώ. Αυτό που έχει γίνει στην Πάτρα είναι κάτι τρομερό. Είναι το μεγαλύτερο τρόπαιο. Είναι σημαντικό, γιατί η ανάδειξη νέων παικτών είναι κάτι σημαντικό για εμάς, ώστε να στηρίξουμε τον Προμηθέα και το ελληνικό μπάσκετ. Στόχος του Προμηθέα τα επόμενα χρόνια είναι η Euroleague. Τους στόχους τους βάζει η διοίκηση και όχι οι προπονητές. Πρώτος στόχος στο πρωτάθλημα είναι η ανάδειξη νέων παικτών, αλλά εγώ δεν θα κρυφτώ. Θέλουμε πορεία ανάλογη με την περσινή».

Για το αν ο Προμηθέας θα είναι καλύτερος από πέρυσι: «Πέρυσι κάναμε μια πολύ καλή χρονιά. Φέτος είναι μια νέα ομάδα με ένα νέο… πείραμα. Έχουμε 10 επαγγελματίες και 5 παιδιά από το πρόγραμμα Νους. Τώρα είμαστε πιο μπροστά απ’ ότι είμαστε πέρυσι. Θα δούμε στα επίσημα τι θα γίνει όμως»

esake parous19 2609 105

Λεωνίδας Κασελάκης: «Ο Προμηθέας έχει κερδίσει τον σεβασμό όλων και έχει την ιδιαιτερότητα να μην έχει αντιπαλότητες αφού είναι μία ομάδα που πρεσβεύει κάτι διαφορετικό και κάτι καινούργιο. Αγωνιστικά θα πρέπει να παρουσιαστούμε έτοιμοι, αφού κάναμε στην προετοιμασία αυτά που έπρεπε. Οι απαιτήσεις θα είναι μεγαλύτερες και θα χρειαστεί μεγάλη προσπάθεια”