Επιβεβαίωση από Καλάθη: Σκέφτομαι να αποχωρήσω από την Εθνική το επόμενο καλοκαίρι

Κατά τη διάρκεια της βράβευσής του με το έπαθλο του κορυφαίου παίκτη της Basket League 2018-19, ο Νικ Καλάθης παρουσίασε κάτι παραπάνω από πιθανή την αποχώρησή του από την εθνική Ελλάδας.

«Ευχαριστώ για το βραβείο. Ευχαριστώ τους συμπαίκτες, τον προπονητή μου και τον οργανισμό. Εύχομαι να έχουμε όλοι καλή σεζόν με υγεία», είπε αρχικά ο άσος του Παναθηναϊκού, για να προαναγγείλει στη συνέχεια την απόφασή του να σταματήσει το επόμενο καλοκαίρι από το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα.

«Αυτό σκέφτομαι. Έχω παίξει για περίπου έντεκα χρόνια στην Εθνική και τώρα είναι ο καιρός να δώσω χώρο στους νεότερους παίκτες να παίξουν στην Εθνική», επιβεβαίωσε ο 30χρονος άσος.

powered by Rubicon Project
Όσον αφορά στη νέα σεζόν, είπε: «Είμαστε μια νέα ομάδα, έχουμε έξι-επτά νέους παίκτες. Έχουμε κάποιους παίκτες που δεν έχουν παίξει στην Euroleague, έχουμε κάποιους παίκτες που δεν έχουν ξαναπαίξει στην Ευρώπη. Έχουμε νέους παίκτες και ανυπομονούμε να αρχίσει η σεζόν, όπως και όλες οι ομάδες».

Τέλος, σε ερώτηση για τη μετάβαση από τον Ρικ Πιτίνο στον Αργύρη Πεδουλάκη στην τεχνική ηγεσία του «τριφυλλιού», απάντησε: «Είναι διαφορετικοί προπονητές, με διαφορετικές φιλοσοφίες. Δεν έχει διαφορά το πρόσωπο, αλλά το πώς βλέπουν το παιχνίδι. Ο κόουτς Πιτίνο αρέσκεται στο ελεύθερο παιχνίδι, ενώ ο Πεδουλάκης είναι πιο αυστηρός».