(ΦΩΤΟ)-ΑΧΑΪΑ: Ο αντιπεριφερειάρχη Αγροτικής Ανάπτυξης Θ. Βασιλόπουλος στα Καλάβρυτα

Στην περιοχή των Καλαβρύτων βρέθηκε την Πέμπτη 26 Σεπτεμβρίου 2019, ο Αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης Θεόδωρος Βασιλόπουλος.
Στην αρχή, συναντήθηκε με τον Αντιδήμαρχο του Δήμου Καλαβρύτων Παναγιώτη Λιακόπουλο, όπου συζήτησαν για την αγροτική οδοποιία, τον αγροτικό εξηλεκτρισμό και τη λειτουργία του Περιφερειακού Γραφείου Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής.
Επόμενος σταθμός, ο Αγροτικός Γαλακτοκομικός Συνεταιρισμός Καλαβρύτων, όπου έγινε δεκτός από τον Υποδιευθυντή του Συνεταιρισμού Δημήτρη Αγγελόπουλο και τον Ταμία του Δ.Σ. του συνεταιρισμού Θεόδωρο Σούκα. Στο επίκεντρο βρέθηκαν οι «ελληνοποιήσεις» της φέτας και του κρέατος που αποτελούν «πληγή» για τον πρωτογενή τομέα.
Ακολούθησε ξενάγηση στο πρατήριο με τα τυροκομικά προϊόντα υψηλής ποιότητας και στο εργοστάσιο παραγωγής, όπου ανακοινώθηκε στον Αντιπεριφερειάρχη ο επόμενος στόχος που είναι η δημιουργία Μονάδας Παστερίωσης Κατσικίσιου γάλατος.
Στη συνέχεια, ο κ. Βασιλόπουλος επισκέφθηκε την πρότυπη κτηνοτροφική μονάδα νέων αγροτών στο Σκεπαστό, της οικογένειας Βραχλιώτη, όπου του τέθηκαν υπόψη οι δυσκολίες και τα εμπόδια που αντιμετωπίζουν στο νέο τους εγχείρημα, κυρίως λόγω της γραφειοκρατίας και της αυξημένης φορολογίας.
«Ως νέα Περιφερειακή Αρχή θέλουμε να δώσουμε υπεραξία στα γαλακτοκομικά προϊόντα της περιοχής μας και μέσω της Αγροδιατροφικής Σύμπραξης της ΠΔΕ να προωθήσουμε τη Φέτα, ώστε να αυξηθούν οι πωλήσεις και να αυξηθεί παράλληλα η απορρόφηση γάλακτος από κτηνοτρόφους της περιφέρειάς μας» δήλωσε ο κ. Βασιλόπουλος και πρόσθεσε: «Έχουν ήδη δοθεί κατευθύνσεις, ώστε να διενεργούνται αυστηροί έλεγχοι για τις ελληνοποιήσεις στα γαλακτοκομικά προϊόντα».
Τον κ. Βασιλόπουλο συνόδευσαν στα Καλάβρυτα ο Προϊστάμενος της Γενικής Δ/νσης Περιφερειακής Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής Σταύρος Βέρρας και ο Προϊστάμενος της ΔΑΟΚ Π. Ε. Αχαΐας Νικόλαος Κοσμάς.