Υπόθεση Novartis: Κατατέθηκε η πρόταση προανακριτικής για Παπαγγελόπουλο

Μόλις κατατέθηκε στη Βουλή η πρόταση για σύσταση προανακριτικής επιτροπής για τον τέως αναπληρωτή υπουργό Δικαιοσύνης Δημήτρη Παπαγγελόπουλο καθώς έχει υπογραφεί από όλους τους βουλευτές η πρόταση που παραπέμπει σε προκαταρκτική έρευνα τον κ. Παπαγγελόπουλο για τέσσερα αδικήματα.

Συγκεκριμένα η πρόταση περιλαμβάνει δύο ηθικές αυτουργίες: Η μια αναφορικά με τα υπουργικά του καθήκοντα και η άλλη ως προς την υποκίνηση για ψευδείς καταθέσεις. Τα άλλα δύο αδικήματα είναι παράβαση καθήκοντος και πρόκληση κακουργηματικών πράξεων.

Σύμφωνα με πληροφορίες η πρόταση της ΝΔ στηρίζεται κυρίως στις καταθέσεις του αντεισαγγελέα του Αρειου Πάγου και πρώην επόπτη των ερευνών για τη Novartis Ιωάννη Αγγελή και στις δύο καταθέσεις της πρώην εισαγγελέως Εγκλημάτων Διαφθοράς Ελένης Ράικου ενώ η πρόταση αφήνει το περιθώριο στα μέλη της υπό σύσταση επιτροπής να μην περιορίσουν την έρευνα τους μόνο για τις ενέργειες του Ρασπούτιν στην υπόθεση Novartis αλλά να τις επεκτείνουν και σε άλλες δικαστικές υποθέσεις που ενδεχομένως έχει εμπλακεί ο κ. Παπαγγελόπουλος.

Οι ίδιες πηγές υποστηρίζουν ότι η πρόταση ενδεχομένως να κατατεθεί και σήμερα.

Σε κάθε περίπτωση το αίτημα αναμένεται να συζητηθεί στην ολομέλεια της Βουλής το επόμενο 10ημερο, μετά την επιστροφή του πρωθυπουργού από τις ΗΠΑ ώστε έως τα μέσα Οκτωβρίου να ξεκινήσουν οι εργασίες της προανακριτικής.

Να σημειωθεί ότι μετά και την κατάθεση της κυρίας Ράικου που κατονομάζει τον κ. Παπαγγελόπουλο ως Ρασπούτιν η κοινοβουλευτική πλειοψηφία άλλαξε νομική πλεύση και φέρεται αποφασισμένη να κρατησει το φάκελο στη Βουλή για πλήρη έλεγχο και όχι να τον επιστρέψει στην τακτική δικαιοσύνη.