Βέροια: «Έπεσαν σοβάδες πάνω σε γιατρούς»

«Είχαν Άγιο, ο Θεός έβαλε το χέρι του και δεν είχαμε σοβαρούς τραυματισμούς» δήλωσε μιλώντας στον Focus Fm 103,6 και στην Δέσποινα Μποτίτση ο πρόεδρος του σωματείου εργαζομένων Νοσοκομείου Βέροιας Δημήτρης Τσέκας με αφορμή τον ελαφρύ τραυματισμό μιας γιατρού, της επιμελήτριας της Μονάδας Τεχνητού Νεφρού του Νοσοκομείου από πτώση σοβάδων. Άλλοι δύο γιατροί κινδύνεψαν, ενώ σημειώθηκαν αρκετές ζημιές στα γραφεία τους. Σύμφωνα με τον κ. Δημήτρη Τσέκα δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει κάτι τέτοιο. Στο γραφείο του διευθυντή της μονάδας είχαν πέσει σοβάδες ενώ πριν τρία χρόνια και στο χώρο αποθήκευσης υλικών.

«Είναι ένα κτήριο σχετικά παλιό ωστόσο όλα έχουν να κάνουν με τα κονδύλια και τη χρηματοδότηση του Εθνικού Συστήματος Υγείας, εκεί καταλήγουμε», τόνισε ο κ. Τσέκας, ο οποίος συμπλήρωσε πως σε επίπεδο ασφάλειας το προσωπικό λειτουργεί οριακά τονίζοντας ότι η υποχρηματοδότηση και η υποστελέχωση είναι τα βασικά προβλήματα.

«Υπάρχουν αυτή τη στιγμή δώδεκα άνθρωποι, τραυματιοφορείς οι οποίοι καλούνται να σηκώσουν το βάρος όλου του νοσοκομείου, μιλάμε για εργασιακή εξαθλίωση» κατέληξε ο κ. Τσέκας.

zougla.gr