ΠΑΤΡΑ: Ο Κ.Πελετίδης στην Περιφέρεια για έργα – «Η γραφειοκρατία μας εμποδίζει να τα υλοποιήσουμε»

Ο Δήμαρχος Πατρέων, Κώστας Πελετίδης, παραβρέθηκε σήμερα σε συνάντηση στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας με θέμα την πορεία υλοποίησης των έργων των Δήμων Πατρέων, Αιγιαλείας, Δυτικής Αχαΐας, Ερυμάνθου και Καλαβρύτων που χρηματοδοτούνται από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Δυτική Ελλάδα 2014-2020».
Στην συνάντηση παρόντες, εκ μέρους της Δημοτικής Αρχής, ήταν επίσης, ο Αντιδήμαρχος Χρήστος Κορδάς και ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑΠ, Ανδρέας Παπανικήτας.
Στην τοποθέτησή του ο Δήμαρχος Πατρέων, ανέφερε μεταξύ άλλων: «Όσο πιο γρήγορα προχωρήσουμε τόσο το καλύτερο. Πολλά από αυτά έχουν ενταχθεί, η γραφειοκρατία όμως μας εμποδίζει να τα υλοποιήσουμε γρήγορα και να έχουμε αποτέλεσμα. Εφόσον κι εμείς το θέλουμε, αλλά κι εσείς, μπορούμε σε μια άλλη συνάντηση, να δούμε πού υπάρχουν προβλήματα, πού «κολλάει» το κάθε θέμα και πώς να τρέξουμε για να υλοποιηθεί ο σχεδιασμός που έχει ξεκινήσει εδώ και χρόνια και πρέπει επιτέλους να ολοκληρωθεί.
Για μας ένα από τα μεγάλα θέματα που επιπλέον μας απασχολούν και πρέπει να βρεθεί λύση, είναι η επικινδυνότητα των δρόμων, ασφαλτοστρώσεις και πεζοδρόμια. Η Πάτρα είναι μια μεγάλη πόλη με ένα τεράστιο δίκτυο δρόμων και δεν μπορούμε να εντάξουμε σε πρόγραμμα χρηματοδότησης την ανακατασκευή δρόμων και πεζοδρομίων. Τα χρήματα που παίρνουμε ως Δήμος από την κυβέρνηση είναι λίγα, οπότε πρέπει να βρεθεί τρόπος, γιατί εδώ μιλάμε για την ασφάλεια, τη ζωή.
Ένα ακόμα έργο που μας ενδιαφέρει ιδιαίτερα και θέλουμε να το ξεχωρίσουμε από τα υπόλοιπα θέματα, γιατί είναι πίσω σε σχέση με τον προγραμματισμό, είναι η επισκευή του Δημοτικού Θεάτρου «Απόλλων».
Είμαστε έτοιμοι να συνεργαστούμε, να βάλουμε πλάτη για όλα τα θέματα που αφορούν την πόλη μας και τους κατοίκους της».