Brexit: Κάλπη θέλει η πλειοψηφία των Βρετανών

Πρόωρες εκλογές ζητά η πλειοψηφία των Βρετανών, σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα, την ώρα που στη Βουλή των Κοινοτήτων έχουν βγει τα… μαχαίρια, με τον πρωθυπουργό Μπόρις Τζόνσον να λέει τα ίδια και τα ίδια προκαλώντας τους Εργατικούς να καταθέσουν πρόταση μομφής.

Την ίδια ώρα, όπως αναφέρει η βρετανική εφημερίδα «Daily Mail», οι «Remainers» – όσοι, δηλαδή, αντιτίθενται στο σχέδιο της κυβέρνησης του Λονδίνου επιθυμώντας την παραμονή της Βρετανίας στην Ε.Ε – σχεδιάζουν να αναγκάσουν τον Μπόρις Τζόνσον να πάει στις Βρυξέλλες και να ικετεύσει τους Ευρωπαίους ηγέτες για μια νέα παράταση του Brexit πριν από την Σύνοδο Κορυφής της Ε.Ε τον ερχόμενο μήνα.

Μόλις 35 ημέρες πριν από την ημερομηνία εξόδου της χώρας από την ευρωπαϊκή οικογένεια (31 Οκτωβρίου), ο Βρετανός πρωθυπουργός βρίσκεται κολλημένος στον τοίχο μετά το γερό χαστούκι που έφαγε την Τρίτη από το Ανώτατο Δικαστήριο της χώρας, το οποίο απεφάνθη ότι ήταν παράνομη η απόφασή του να κλείσει τη βουλή επί πέντε εβδομάδες.

Χθες, μιλώντας στους Βρετανούς βουλευτές, ο ένοικος της Ντάουνινγκ Στρητ προσπάθησε για μία ακόμη φορά να τους πείσει ότι το Brexit είναι μονόδρομος και προκάλεσε τον ηγέτη των Εργατικών, Τζέρεμι Κόρμπιν να ζητήσει ψήφο εμπιστοσύνης.

Ο Τζόνσον παίζει το χαρτί των εκλογών αφού οι δημοσκοπήσεις είναι με το μέρος του.

Σύμφωνα με δημοσκόπηση που διεξήχθη για λογαριασμό της εφημερίδας «Daily Mail», το 55% των Βρετανών ζητούν εκλογές εδώ και τώρα.