Βρετανία: «Το κοινοβούλιο είναι νεκρό, είναι ένα όνειδος» λέει ο υπ. Δικαιοσύνης

Με μία επίθεση εναντίον της αντιπολίτευσης και του κύρους της Βουλής των Αντιπροσώπων απάντησε ο υπουργός Δικαιοσύνης, Τζέφρι Κοξ κατά την συνεδρίαση της Βουλής των Αντιπροσώπων, αφού «σφυροκοπήθηκε» από τις επείγουσες ερωτήσεις των βουλευτών σχετικά με την παράνομη διακοπή της λειτουργίας του Κοινοβουλίου από την κυβέρνηση του Μπόρις Τζόνσον.

Αυτό το Κοινοβούλιο είναι «ένα νεκρό κοινοβούλιο» και «δεν έχει το ηθικό δικαίωμα να συνέρχεται», αλλά η αντιπολίτευση φοβάται τις εκλογές, είπε ο υπουργός της κυβέρνησης του Τζόνσον.

Οι δηλώσεις του προκάλεσαν κατακραυγή από τα έδρανα της αντιπολίτευσης, αλλά ο Κοξ συνέχισε κατηγορώντας τους βουλευτές ότι επί δύο φορές αρνήθηκαν να εγκρίνουν την διεξαγωγή πρόωρων εκλογών.

«Αυτό το κοινοβούλιο είναι όνειδος… Θα μπορούσαν να καταθέσουν πρόταση μομφής οποιαδήποτε στιγμή. Αλλά είναι πολύ δειλοί… Αυτό το κοινοβούλιο θα έπρεπε να έχει το θάρρος να αντιμετωπίσει το εκλογικό σώμα. Αλλά δεν θα το κάνει διότι πολλοί από αυτούς επιδιώκουν να αποτρέψουν την έξοδό μας από την Ευρωπαϊκή Ενωση. Αλλά έρχεται η στιγμή που οι γαλοπούλες αυτές δεν θα είναι ικανές να εμποδίσουν την έλευση των Χριστουγέννων».

Πηγή: The Guardian