Βρετανία: Επέστρεψε στη βάση ο Τζόνσον, που ετοιμάζεται για «μάχη» με την αντιπολίτευση

Άρον άρον επέστρεψε από τη Νέα Υόρκη στην πατρίδα του ο Βρετανός πρωθυπουργός, Μπόρις Τζόνσον, προκειμένου να αντιμετωπίσει την πολιτική «καταιγίδα» που έχει ξεσπάσει ύστερα από την χθεσινή, ταπεινωτική για τον ίδιο απόφαση του Ανωτάτου Δικαστηρίου.

Από τα χείλη της προέδρου του δικαστηρίου ακούστηκε ότι ήταν παράνομη η απόφασή του να κλείσει επί πέντε εβδομάδες τη Βουλή των Κοινοτήτων.

Ο ένοικος της Ντάουνινγκ Στρητ βρίσκεται σήμερα αντιμέτωπος με τους βουλευτές της αντιπολίτευσης που πανηγυρίζουν από χθες ακούγοντας την δικαστική απόφαση και του ζητούν να παραιτηθεί με το επιχείρημα ότι κορόιδεψε τη Βασίλισσα.

Από το βήμα της Βουλής των Κοινοτήτων, ο γνωστός ως «ντελάλης» του κοινοβουλίου, Τζον Μπέρκοου, θα δώσει τον τόνο της σημερινής συνεδρίασης που αναμένεται να είναι θυελλώδης, όπως επισημαίνουν τα βρετανικά ΜΜΕ.

Σύμφωνα πάντως με δημοσκόπηση της You Gov, το 43% των Βρετανών πολιτών θεωρεί ότι ο Τζόνσον πρέπει να αποχωρήσει από την Ντάουνινγκ Στρητ ενώ το 39% πιστεύει ότι πρέπει να παραμείνει στο αξίωμά του. Ο ίδιος ξεκαθάρισε χθες ότι δεν παραιτείται κι ότι θέλει εκλογές εδώ και τώρα.

Από την πλευρά του, ο πολιτικός του αντίπαλος και ηγέτης των Εργατικών, Τζέρεμι Κόρμπιν, ζήτησε από τον Τζόνσον να αποχωρήσει από την Ντάουνινγκ Στρητ και να ζητήσει συγνώμη από τη Βασίλισσα Ελισάβετ.

Επίσης διευκρίνισε ότι θέλει εκλογές, όχι τώρα αλλά αφότου αποκλειστεί το ενδεχόμενο μιας μη συμφωνίας για το Brexit, δηλαδή με τις 31 Οκτωβρίου.