Με ισχαιμικό επεισόδιο στην εντατική ο πρώην Πατριάρχης Ειρηναίος

Σοβαρά προβλήματα υγείας αντιμετωπίζει ο πρώην Πατριάρχης Ιεροσολύμων Ειρηναίος, ο οποίος χθες το πρωί υπέστη ισχαιμικό επεισόδιο.

Νοσηλεύεται διασωλημένος λόγω βαριάς αναπνευστικής λοίμωξης στο αναπνευστικό.

Οι θεράποντες γιατροί το έκριναν απαραίτητο προκειμένου να αποφευχθεί ανακοπή και να μπορεί να αναπνέει, καθώς ο πρώην Πατριάρχης ήρθε από τα Ιεροσόλυμα στην Αθήνα στα τέλη Αυγούστου με σοβαρά προβλήματα λόγω της σκόνης της ερήμου του Ιορδάνη που τον Αύγουστο εισπνέεται από το αναπνευστικό ευκολότερα.

Σήμερα η κατάσταση της υγείας του παραμένει σταθερή χωρίς να είναι γνωστό το πότε θα αποσωληνωθεί καθώς τα προβλήματα της υγείας του είναι πολλά.

Ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών Ιερώνυμος ενημερώνεται συνεχώς για την υγεία του πρώην Πατριάρχη Ειρηναίου. Όπως έλεγαν χαρακτηριστικά άνθρωποι που είναι κοντά στον πρώην Πατριάρχη αυτές τις δύσκολες ώρες, «το πρόσωπο του από την φροντίδα και την αγάπη έχει “ειρηνεύσει”» κάνοντας λογοπαίγνιο με το όνομα του «καθώς ο πρώην Πατριάρχης μόνο υγεία δεν είχε όταν ήρθε στην Ελλάδα».

Η υγεία του κ. Ειρηναίου βελτιώθηκε σημαντικά στον περίπου ένα μήνα παραμονής στην Ελλάδα καθώς ήρθε από τα Ιεροσόλυμα με πολύ βεβαρυμμένο ιστορικό υγείας και πολλά προβλήματα. Ο πρώην Πατριάρχης έφθασε από το Τελ Αβιβ στην Αθήνα στα τέλη Αυγούστου και φιλοξενείται στο Κέντρο Γεροντολογίας και Προνοιακής Υποστηρίξεως της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών «Άγιος Πορφύριος», στο Δήλεσι Βοιωτίας, ενώ εισήχθη σε κλινική του Ομίλου Εταιριών Υγείας Βιοιατρική, που έχει αναλάβει όλα τα έξοδα νοσηλείας.