Η Γιάννα Παπαδάκου απαντά στη Ράικου για Novartis και «Ρασπούτιν» -«Δεν μετανιώνω για τίποτα»

Για «συκοφαντίες και αθλιότητες» έκανε λόγο η δημοσιογράφος Γιάννα Παπαδάκου, στις πληροφορίες που θέλουν την πρώην εισαγγελέα Διαφθοράς Ελένη Ράικου να έχει κάνει αποκαλύψεις σε βάρος της, για πιέσεις που της ασκούσε και για μηνύματα που της μετέφερε από τον Δημήτρη Παπαγγελόπουλο.

Μάλιστα, όπως είπε μιλώντας στο Action 24, θα στραφεί νομικά εναντίον της κυρίας Ράικου. Η πρώην δημοσιογράφος του Alpha διέψευσε ότι πίεσε την εισαγγελέα Διαφθοράς για την υπόθεση Novartis, ενώ διέψευσε επίσης και τα περί offshore Βενιζέλου-Παναγιωτάκη, λέγοντας μάλιστα πως «κακώς αναφέρεται το όνομα του κ. Βενιζέλου».

«Δεν μετανιώνω ούτε για μια αράδα από όσα έχω γράψει», είπε η Γιάννα Παπαδάκου, ενώ επιτέθηκε στην κυρία Ράικου, υποστηρίζοντας ότι τη στοχοποίησε επειδή αποκάλυψε ότι ο σύζυγός της χρηματοδοτούνταν από τη Novartis.
«Είναι η τελευταία που μπορεί να με εγκαλέσει η κυρία Ράικου, έχει οκτώ πειθαρχικά εις βάρος της στον Άρειο Πάγο», είπε και προειδοποίησε: «Θα στραφώ νομικά εναντίον της και σε όποιον αναφέρει το όνομά μου».

Μάλιστα ανέφερε ότι «μετά από ένα ραντεβού μου με την κυρία Ράικου βρήκα το αυτοκίνητό μου σπασμένο σε ένα πάρκινγκ», σπεύδοντας να πει ότι δεν υπονοεί κάτι αλλά απλώς καταγράφει το γεγονός.

Τι κατέθεσε η Ελένη Ράικου

Σύμφωνα με πληροφορίες, στην κατάθεσή της η κυρία Ράικου ανέφερε ότι δύο φορές η δημοσιογράφος Γιάννα Παπαδάκου την επισκέφθηκε στο γραφείο της.

Ακολούθησε ο αποκαλυπτικός διάλογος:

Παπαδάκου: «Τι στοιχεία έχεις για πολιτικούς; Γιατί τα κρύβεις; Γιατί δεν προχωράς την υπόθεση;».

Ράικου: «Εγώ δεν έχω στοιχεία. Πες μου εσύ τι γνωρίζεις για να βρούμε τα στοιχεία».

Όταν αποχώρησε από το γραφείο της η Γ. Παπαδάκου τηλεφώνησε αμέσως στην Ε. Ράικου ο κ. Παπαγγελόπουλος ο οποίος -κατά την κατάθεση της εισαγγελέως Διαφθοράς- της έλεγε τα ίδια.

Παπαγγελόπουλος: «Αφού έχεις στοιχεία, γιατί δεν προχωράς;».

Η δεύτερη επίσκεψη της Γιάννας Παπαδάκου
Η δεύτερη επίσκεψη της Γιάννας Παπαδάκου στην κυρία Ράικου έγινε μετά από λίγο διάστημα και ακολούθησε ο εξής διάλογος:

Παπαδάκου: «Γιατί δεν προχωράς την υπόθεση; Εχεις στοιχεία για πολιτικούς».

Ράικου: «Δεν έχω».

Παπαδάκου: «Έχεις για Βενιζέλο και για Πικραμμένο. Εχω στοιχεία ότι ο Βενιζέλος έχει offshore με τον Παναγιωτάκη και παίρνει ο Βενιζέλος λεφτά από τη Novartis για να τα μοιράζουν αλλού. Μάλιστα, για τον Πικραμμένο υπάρχει και ένα βίντεο, το οποίο το έχω δει εγώ και το έχει δει και ο Παπαγγελόπουλος. Στο βίντεο αυτό φαίνεται καθαρά ότι παίρνει χρήματα».

Αμέσως μετά την αποχώρηση της Γ. Παπαδάκου την παίρνει τηλέφωνο ξανά ο Παπαγγελόπουλος, της λέει τα ίδια και τη ρωτά γιατί δεν στέλνει τον φάκελο στη Βουλή.

Ράικου: «Υπουργέ, εγώ δεν στέλνω κανέναν φάκελο χωρίς στοιχεία. Δεν εμπλέκω κανέναν χωρίς στοιχεία».

Παπαγγελόπουλος: «Στείλε εσύ τον φάκελο στη Δικαιοσύνη και τα στοιχεία θα τα αναλάβουν άλλοι».

Ράικου: «Εγώ δεν είμαι αυτής της σχολής».

Παπαγγελόπουλος: «Με αυτή τη σχολή που είσαι, να δούμε αν θα σου βγει σε καλό».

Στη συνέχεια η κυρία Ράικου ανέφερε ότι παραιτήθηκε από τη θέση της γιατί της είχαν «στήσει» κατασκευασμένες κατηγορίες. Οι μάρτυρες κατηγορίας ήταν, όπως αναφέρει η κυρία Ράικου, «άλλοτε η εισαγγελέας Τουλουπάκη, η οποία είχε αναλάβει να εκτελέσει συμβόλαιο ηθικής μου εξόντωσης, και άλλοτε η φίλη της, πρόεδρος Πρωτοδικών, Ηλιάνα Ζαμανίκα».