ΦΩΤΟ – RUN GREECE: Όλα έτοιμα για τη μεγάλη γιορτή-θεσμό

Πραγματοποιήθηκε σήμερα στην Αγορά Αργύρη, η συνέντευξη τύπου για το RUN GREECE της Πάτρας, αγώνας που πρόκειται να διεξαχθεί στις 6 Οκτωβρίου. Στο πάνελ συντόνιζε ο πρόεδρος της ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Βόρειας Πελοποννήσου κ. Βαγγέλης Τζελάτης, ενώ παραβρέθηκαν ακόμα ο Αντιπεριφερειάρχης Αχαΐας κ. Χαράλαμπος Μπονάνος, ο Αντιδήμαρχος Παιδείας και Αθλητισμού κ. Τάκης Πετρόπουλος, ο Ειδικός Γραμματέας του ΣΕΓΑΣ κ. Θανάσης Ράπτης, η Πρόεδρος του Συλλόγου Δρομέων Υγείας Πάτρας κ. Ελένη Παναγιωτοπούλου καθώς επίσης και οι πρωταθλήτριες της Πάτρας Δέσποινα Μουρτά και Αγγελική Μακρή.
Ο κ. Τζελάτης αφού καλωσόρισε όλους τους προσκεκλημένους, ανέφερε ότι είναι η έβδομη χρονιά διεξαγωγής του και παρά τις όποιες δυσκολίες, η εμπειρία και η ικανότητα των συντελεστών του αγώνα αποτελούν εγγύηση για άλλη μια πετυχημένη διοργάνωση. Το RUN GREECE αποτελεί για την Πάτρα το μεγαλύτερο αθλητικό γεγονός της πόλης και ένα από τα μαζικότερα στη χώρα εκτός αυτών σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη. Ευχαρίστησε για τη στήριξη του αγώνα τόσο την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας που ενισχύει οικονομικά το γεγονός, όσο και τον Δήμο Πατρέων που συνεισφέρει οργανωτικά την εκδήλωση. Στάθηκε ιδιαίτερα στο φιλανθρωπικό χαρακτήρα του αγώνα και ευχαρίστησε μάλιστα όλους τους τοπικούς φορείς, οργανώσεις, εθελοντές και υπηρεσίες που κάθε χρόνο η παρουσία και η συνεισφορά τους δημιουργεί αυτό το εντυπωσιακό αποτέλεσμα.


Στην συνέχεια ο κ. Μπονάνος ανέφερε αρχικά ότι νιώθει περήφανος που μαζί του στο πάνελ βρίσκεται η Αγγελική Μακρή, υπάλληλος της Περιφέρειας και της ευχήθηκε κάθε επιτυχία για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Στίβου στο Κατάρ, για το οποίο μάλιστα αναχωρεί αύριο. Στη συνέχεια ανέφερε ότι συνεχίζουμε την παράδοση από τους προηγούμενους και στηρίζουμε τέτοιες προσπάθειες και τέτοια μεγάλα γεγονότα. Μέσα από το RUN GREECE βλέπουμε την ευκαιρία για την οικογένεια της Πάτρας να συμμετάσχει μαζικά και να αδράξει την ευκαιρία για αλλαγή στη στάση ζωής σε ένα μοντέλο πιο αθλητικό και κατά συνέπεια και πιο υγιεινό. Τέλος, έδωσε τα εύσημα στους εθελοντές της διοργάνωσης για τη σημαντική συνεισφορά τους στην επιτυχία των αγώνων.
Μετά το τέλος της συνέντευξης τύπου ο κ. Μπονάνος εκδήλωσε έντονη επιθυμία να πάρει μέρος στον αγώνα και συμπλήρωσε επιτόπου και το ειδικό έντυπο συμμετοχής.


Ο κ. Πετρόπουλος ευχήθηκε καλή επιτυχία στις αθλήτριες που τιμούν την πόλη και αναφέρθηκε στην αρτιότητα της διοργάνωσης όλα αυτά τα χρόνια που είναι αποτέλεσμα της σύμπραξης του ΣΕΓΑΣ με την Περιφέρεια και το Δήμο Πατρέων και τόνισε τα οφέλη του Αθλητισμού για τη Νεολαία και τη Λαϊκή οικογένεια. Στη συνέχεια αναφέρθηκε στην ελλιπή χρηματοδότηση της Ομοσπονδίας από την πολιτεία αλλά και τη μείωση της χρηματοδότησης και προς τους δήμους της χώρας.
Ο κ. Ράπτης μετέφερε τους χαιρετισμούς από τον πρόεδρο του ΣΕΓΑΣ τον κ. Παναγόπουλο και τον Γραμματέα κ. Σεβαστή. Στη συνέχεια ανέφερε ότι η ανοιξιάτικη περίοδος της διοργάνωσης του RUN GREECE έφερε ρεκόρ συμμετοχής τόσο στο Ηράκλειο όσο και στη Λάρισα με «κλειδωμένες» συμμετοχές άνω των 5.000 δρομέων. Η Πάτρα ως τρίτη πόλη πληθυσμιακά θα έπρεπε να είχε περισσότερες συμμετοχές. Κάλεσε λοιπόν τους πολίτες της Πάτρας και των γύρω περιοχών να δώσουν βροντερό παρόν και να δείξουν τη δυναμική της περιοχής. Ανέφερε εξάλλου ότι η αποχώρηση του χορηγού από τη σειρά των αγώνων, αφήνει ένα μεγάλο κενό, πλην όμως υπάρχουν τα υψηλά οργανωτικά στάνταρντς και η στήριξη από την ομοσπονδία που στο μέλλον θα αναβαθμίσουν ακόμα περισσότερο τη διοργάνωση.


Η κ. Παναγιωτοπούλου ανέφερε ότι ο ΣΔΥΠ συμμετέχει μαζικά κάθε χρόνο όχι μόνο με τους δρομείς του αλλά και με εθελοντές. Πρόκειται για ένα πολύ όμορφο αγώνα, που πληροί τις οργανωτικές προδιαγραφές της παγκόσμιας ομοσπονδίας. Το δρομικό κίνημα στην πόλη έχει μακρά ιστορία αφού από το 1981 ο ΣΔΥΠ διοργανώνει αγώνες. Όμως τα τελευταία χρόνια δεν έχει στηριχθεί όσο θα έπρεπε από τους τοπικούς φορείς. Δεν είναι τυχαίο και οφείλω να το δηλώσω – αν και θα γίνει και επίσημη δήλωση – ο φετινός ημιμαραθώνιος της Πάτρας, με τεράστια ιστορία, τελικά ματαιώνεται.


Η Αγγελική Μακρή δεσμεύτηκε ότι συμμετέχοντας στα 50.000μ βάδην στο παγκόσμιο πρωτάθλημα θα κάνει ότι καλύτερο μπορεί για να τιμήσει την πόλη της, τον ΣΕΓΑΣ και όσους πιστεύουν στην προσπάθειά της. Το RUN GREECE, αποτελεί θεσμικό λαϊκό αγώνα δρόμου και δεν έχει σημασία ιδιαίτερη ποιος θα κόψει το νήμα πρώτος όσο η συμμετοχή του κάθε πολίτη. Συγχαρητήρια στον ΣΕΓΑΣ, στην Περιφέρεια και το Δήμο για τη διοργάνωση. Μακάρι να υπήρχαν και άλλοι λαϊκοί αγώνες.
Η Δέσποινα Μουρτά τόνισε ότι είναι μεγάλη μας χαρά που υποδεχόμαστε και φέτος το RUN GREECE. Έδωσε συγχαρητήρια στους διοργανωτές και κάλεσε τους συμπολίτες πατρινούς να στηρίξουν αλλά και να χαρούν τον αγώνα. Τέλος, ευχήθηκε καλή επιτυχία στην συναθλήτριά της στην Ολυμπιάδα Πατρών Αγγελική Μακρή στο δύσκολο αγώνα της στο παγκόσμιο πρωτάθλημα στίβου.