Φαίη Σκορδά, Ζήνα, σίριαλ και X Factor οι νικητές της Παρασκευής

Ο πίνακας τηλεθέασης είναι πλέον μία σκακιέρα όπου κανείς δεν μπορεί να προβλέψει τις κινήσεις των τηλεθεατών. Ο νικητής μιας ημέρας είναι ο μεγάλος ηττημένος της επόμενης και τα φαβορί ακόμη δεν έχουν ξεχωρίσει. Την Παρασκευή, στην πρωινή ενημερωτική ζώνη νικητής στο δυναμικό κοινό ήταν ο Γιώργος Παπαδάκης και το «Καλημέρα Ελλάδα» στον ΑΝΤ1 με ποσοστό 20,5% έναντι 19,6 που σημείωσε το «Σήμερα» με τους Δημήτρη Οικονόμου και Μαρία Αναστασοπούλου στον ΣΚΑΪ. Πτώση για το ψυχαγωγικό «Happy Day» της Σταματίνας Τσιμτσιλή που είχε μέσο όρο 14,1%.

Στην ψυχαγωγική αρένα γίνεται το «έλα να δεις» όπου το βασικό χαρακτηριστικό πλέον είναι τα ποσοστά κάτω του 20%. Νικητής της ημέρας το «Πρωινό» με την Φαίη Σκορδά στον ΑΝΤ1 με 16,5%, ποσοστό που κάποτε είχε ο ουραγός της ζώνης! Ακολούθησε η «Φωλιά των Κου Κου» με απόσταση μόλις 0,2 μονάδων, Οι «Αταίριαστοι» στον ΣΚΑϊ με 12,4% και το «Ευτυχείτε» με την Κατερίνα Καινούργιου στο Open με 12,2%. Η έκπληξη της ημέρας είναι η μεσημεριανή εκπομπή «Αλήθειες με τη Ζήνα» της Ζήνας Κουτσελίνη στο Star που έφτασε το 19,2% αφήνοντας το «Μεσημέρι με τον Γιώργο Λιάγκα» στον ΣΚΑϊ στο 13%.

Το μεσημέρι όμως ανήκει στον ΑΝΤ1 και συγκεκριμένα στο δελτίο ειδήσεων με 29,1%, στην επανάληψη του «Κωνσταντίνου και Ελένης» που ακόμη πετυχαίνει ένα ωραιότατο 22% αλλά και στο «Ρουκ Ζουκ» με τη Ζέτα Μακρυπούλια με 22,5%. Στα ίδια ποσοστά το μεσημεριανό δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑϊ με την Εύα Αντωνοπούλου. Σταθερή αξία το «Shopping Star» με την Βίκη Καγιά και 21% ενώ περνώντας στην απογευματινή ζώνη το «Still Standing» με την Μαρία Μπεκατώρου και η καθημερινή σειρά «Γυναίκα χωρίς όνομα» στον ΑΝΤ1 κερδίζουν τη ζώνη με 17,6% και 18,5% αντίστοιχα.

Την ώρα που τα τηλεπαιχνίδια στον ΣΚΑϊ «Guess my age» και «Βoom» περιορίζονται σε 10% και 7,3% ο Χρήστος Φερεντίνος στον Alpha σημειώνει 16,2%. Στην ζώνη των δελτίων ειδήσεων το δυναμικό κοινό ανέδειξε νικητή τον Alpha με 18% και ακολουθούν Star με 14,4%, ΑΝΤ1 με 13,6%, ΣΚΑϊ με 10,2% και Open με 8,1%.

Η καθημερινή σειρά του Alpha «Ελα στη θέση μου» από νωρίς ξεκαθαρίζει την παρτίδα της ζώνης των «8» με σταθερά υψηλά ποσοστά και φτάνοντας την Παρασκευή το 22%. Στο prime time νικητής η σειρά του ΑΝΤ1 «Αν ήμουν πλούσιος»» με 16,8% ενώ περίπου στα ίδια ποσοστά κινήθηκαν η ξένη ταινία στο Star, η επανάληψη της «Μουρμούρας» στον Alpha, όπως και το «X Factor» στο Open που σημείωσε 16,2%.

Η επανάληψη της δραματικής σειράς «Ερωτας μετά» στον Alpha, που είναι ένα από τα φαβορί της σεζόν σκαρφάλωσε στο 18% την ώρα που οι «Οκτώ λέξεις» του Ανδρέα Γεωργίου στον ΣΚΑΪ περιορίζονταν στο 7,5%.