ΠΑΤΡΑ: Σε συνέδριο, σήμερα, ο αμερικανός Πρέσβης Πάϊατ – Κινητοποίηση από το ΚΚΕ – «Ανεπιθύμητος»

Στην Πάτρα για να συμμετάσχει στις εργασίες του 7ου Περιφερειακού Αναπτυξιακού Συνεδρίου, θα βρεθεί σήμερα ο Αμερικανός Πρέσβης Τζέφρι Πάιατ. Η επίσκεψη Παιατ “συνοδεύεται” με κινητοποίηση από το ΚΚΕ Αχαΐας όπου τον έχουν χαρακτηρίσει ως “ανεπιθύμητο”.

Για τις 8 το βράδυ έχει προγραμματιστεί στην Πλατεία Εθνικής Αντιστάσεως (πρώην Όλγας) συγκέντρωση από το ΚΚΕ και τη ΚΝΕ.

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ:

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΚΑΛΕΣΜΑ

ΑΝΕΠΙΘΥΜΗΤΟΣ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΑ Ο ΠΡΕΣΒΗΣ ΤΩΝ ΗΠΑ

Καλούμε το λαό της Πάτρας να πάρει μέρος μαζικά στη συγκέντρωση που καλούν οι οργανώσεις Πάτρας του ΚΚΕ και της ΚΝΕ Παρασκευή 20 Σεπτέμβρη στην Πλατεία Όλγας στις 8μμ.

Από 19 έως 21 Σεπτέμβρη, στην Πάτρα, θα πραγματοποιηθεί συνέδριο, από την εφημερίδα Πελοπόννησος, με θέμα: «Περιφερειακή πολιτική ανάπτυξη με έμφαση στην Ελληνική πραγματικότητα». Προσκαλεσμένος στο συνέδριο είναι και ο Αμερικανός πρέσβης Πάιατ.

Τα «σούρτα – φέρτα» του Αμερικανού πρέσβη, στην Πάτρα, την Αιτωλοακαρνανία, την Αλεξανδρούπολη, τα Γιάννενα και αλλού, συνδέονται άμεσα με τα γεωστρατηγικά συμφέροντα των ΗΠΑ και τα επενδυτικά σχέδια από μεγάλων διεθνών οικονομικών ομίλων για την ευρύτερη περιοχή και την εγκατάσταση πυρηνικών στον Άραξο.

Ο πρέσβης συμμετέχει στο συνέδριο στην ενότητα «ενεργειακές εξελίξεις ως μοχλός περιφερειακής ανάπτυξης», αφού, για την περιοχή μας, υπάρχουν σχεδιασμοί για την εκμετάλλευση υδρογονανθράκων, μαζί με μια σειρά και από άλλες επιδιώξεις των ΗΠΑ, για λιμάνια, αγωγούς, ανεμογεννήτριες κ.α. Οι συζητήσεις για την εκμετάλλευση υδρογονανθράκων και οι σχετικές αντιπαραθέσεις, αφορούν την εξασφάλιση της κερδοφορίας συγκεκριμένων ενεργειακών κολοσσών. Ο όλος σχεδιασμός σχετίζεται με τη διείσδυση των ΗΠΑ στα Δ. Βαλκάνια και τις αντιθέσεις με τη Ρωσία και την Κίνα.

Έχει βαριές ευθύνες η κυβέρνηση της Ν.Δ αλλά και η προηγούμενη του ΣΥΡΙΖΑ. Ευθύνες έχουν και το ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ, το κόμμα του Βαρουφάκη, γιατί όλοι «πίνουν νερό» στο όνομα της καπιταλιστικής ανάπτυξης, του ΝΑΤΟ και της Ε.Ε.

Όλα είναι δεμένα και με την υπογραφή της Ελληνοαμερικανικής Συμφωνίας που ετοιμάζεται να υπογράψει η κυβέρνηση της Ν.Δ τον Οκτώβρη με την επίσκεψη του υπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ Πομπέο στην Αθήνα. Ο ίδιος ο πρέσβης Πάιατ αποκαλύπτει τα σχέδιά τους και τη συμφωνία ΣΥΡΙΖΑ – Ν.Δ με τις ΗΠΑ. Σε συνέντευξή του στην εφημερίδα “Καθημερινή” στις 22 Ιουλίου 2019 υποστηρίζει: «Τα καλά νέα είναι ότι είχαμε μια πολύ καλή και δυνατή Ελληνοαμερικανική σχέση κατά την περίοδο της κυβέρνησης Τσίπρα. Και νομίζω ότι πρέπει να πιστώσουμε στην προηγούμενη διοίκηση για την πρόοδο που είχαμε, για παράδειγμα στην συνεργασία στους τομείς της ασφάλειας και άμυνας. Τώρα έχουμε μια καθαρή δέσμευση από τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη και την ομάδα του για να προχωρήσουμε ακόμα πιο γρήγορα… όπως γνωρίζετε πολύ καλά ο ρυθμός της αμυντικής συνεργασίας μας είναι υψηλότερος από ότι ήταν για δεκαετίες. Πρόκειται για την πολύ στενή σχέση στη βάση της Σούδας, τις σημαντικές επιχειρήσεις με τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη (Drones MQ-9) στη Λάρισα, το βηματισμό των στρατιωτικών ασκήσεών μας και τις εναλλαγές των Αμερικανικών δυνάμεων μέσω Αλεξανδρούπολης και της Θεσσαλονίκης, την παρουσία της Ταξιαρχίας Αεροπορικής Μάχης στο Στεφανοβίκειο».

Καλούμε το λαό, τη νεολαία της Πάτρας σε συσπείρωση, για να μην περάσουν τα σχέδια των ιμπεριαλιστών.

ΟΧΙ στη νέα, καταστροφική για το λαό συμφωνία με τις ΗΠΑ, που ετοιμάζει η ΝΔ!
Να κλείσουν ΤΩΡΑ ΟΛΕΣ ΟΙ ΒΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΘΑΝΑΤΟΥ σε ΣΟΥΔΑ, ΛΑΡΙΣΑ, ΑΡΑΞΟ, ΑΚΤΙΟ, ΣΤΕΦΑΝΟΒΙΚΕΙΟ κ.α.!
Έξω η Ελλάδα από το ΝΑΤΟ και την Ε.Ε.!
ΟΧΙ ΠΥΡΗΝΙΚΑ ΣΤΟΝ ΑΡΑΞΟ!
Καμιά συμμετοχή των Ενόπλων Δυνάμεων και των φαντάρων σε ιμπεριαλιστικές αποστολές σε βάρος των λαών!
Με δυνατό λαϊκό κίνημα και συμμαχία των εργατών, των φτωχομεσαίων αγροτών και των λαϊκών στρωμάτων των πόλεων, ΜΑΖΙ ΣΤΗΝ ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ.

Η καπιταλιστική ανάπτυξη σημαίνει εκμετάλλευση, φτώχεια και πολέμους.

Ο λαός μπορεί να γίνει νοικοκύρης στον τόπο μας με τη δική του εξουσία, ο πλούτος που διαθέτει η Αχαΐα και η χώρα μας, να γίνει κοινωνική ιδιοκτησία, για την ευημερία του λαού και της νεολαίας.

ΟΥΤΕ ΓΗ ΟΥΤΕ ΝΕΡΟ ΣΤΟΥΣ ΦΟΝΙΑΔΕΣ ΤΩΝ ΛΑΩΝ!