ΠΑΤΡΑ: Εγκαινιάζεται, απόψε, η ομαδική εικαστική έκθεση «Tο μπλε της θάλασσας και τ’ ουρανού»

Αυτή την Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου στις 8.30 το βράδυ εγκαινιάζεται, στο Πολύεδρο, η ομαδική εικαστική έκθεση «Tο μπλε της θάλασσας και τ’ ουρανού»
Το μπλε ένα από τα βασικά χρώματα του ορατού φάσματος, το χρώμα που κάποτε η αξία του ανταγωνιζόταν αυτή του χρυσού, το χρώμα που συνδέεται με την ηρεμία και την αυτοσυγκέντρωση, που εμπνέει διαχρονικά τους καλλιτέχνες, κυριαρχεί στα έργα αυτής της έκθεσης. Το μπλε με όλες του τις αποχρώσεις και τις τονικές διαβαθμίσεις, το μπλε της φαντασίας
αποτυπώνεται εικαστικά στα έργα των καλλιτεχνών που συμμετέχουν στην έκθεση: Βελαώρας Χάρης, Γκριμπάνοβα Τατιάνα, Διονάς Βαγγέλης, Ευγενίδης Σωκράτης, Ζαριτσάνου Σπυριδούλα, Μπακάλου Παρασκευή, Νικολάου Νίκος, Νικολοπούλου Όλγα, Παπαδουλή Αφροδίτη, Πετράκη Αναστασία, Ράμμος Κωσταντίνος, Φιλιπποπούλου Ελένη.
Θα εκτεθούν περισσότερα από 60 έργα, ακουαρέλες, λάδια, ακρυλικά, μελάνια – τυπώματα και μεικτές τεχνικές, ενώ στον χώρο θα υπάρχουν κεραμικά, κοσμήματα και αντικείμενα τέχνης, σε αποχρώσεις του μπλε.
Η έκθεση θα διαρκέσει μέχρι 23 Οκτωβρίου 2019. Κατά τη διάρκεια της έκθεσης θα γίνουν ομιλίες, συζητήσεις και προβολές, σχετικά με την ιστορία του μπλε, τον τρόπο χρήσης του, τις ψυχολογικές επιδράσεις, τους συμβολισμούς.
Επίσης θα γίνονται ξεναγήσεις σε σχολικές ομάδες και εκπαιδευτικές δράσεις για παιδιά μέσα στο χώρο της έκθεσης, κατόπιν συνεννόησης με το Πολύεδρο (τηλ. 2610 277342)