Κινδυνεύουμε πάλι από πλημμύρες

O Δήμαρχος Πατρέων Κώστας Πελετίδης, συμμετείχε την Τετάρτη 18 Σεπτεμβρίου, σε σύσκεψη στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος, με αντικείμενο τα αναγκαία έργα για την αντιπλημμυρική προστασία της περιοχής μας.

Στην τοποθέτησή του ο Δήμαρχος ανέφερε μεταξύ άλλων:
«Είναι αναγκαίο να συνεχίσουμε την διεκδίκηση για την χρηματοδότηση από το κράτος των έργων για την προστασία από τις πλημμύρες, καθώς και την πρόσληψη μόνιμου προσωπικού.

Στον Δήμο μας έχουμε αρκετούς χειμάρρους, που η ευθύνη για τον καθαρισμό τους και των άλλων απαραίτητων έργων, την έχει η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας. Όπου η Περιφέρεια έχει δυσκολία να ανταποκριθεί, πρέπει έγκαιρα να ενημερωνόμαστε για να παρεμβαίνουμε με τους εργαζόμενους και τα μηχανήματα του Δήμου. Γιατί για μας προτεραιότητα είναι η προστασία της ζωής και της περιουσίας του λαού.
Το άλλο τεράστιο ζήτημα είναι η Ολυμπία οδός και τα έργα που εξελίσσονται για τη νέα σιδηροδρομική γραμμή, που προκαλούν σοβαρούς κινδύνους στις περιοχές Ψαθόπυργο, Αραχωβίτικα, Άγιο Βασίλειο και Ρίο.

Δεν έχουν γίνει τα απαραίτητα έργα, ώστε σε περίπτωση έντονης βροχόπτωσης να διευθετηθούν τα νερά και να αποφευχθούν πλημμυρικά φαινόμενα.
Θα ζητήσουμε άμεση συνάντηση με την κυβέρνηση, για να ενημερωθούμε εάν έχουν ανατεθεί τα έργα της αντιπλημμυρικής προστασίας και το χρονοδιάγραμμα για την ολοκλήρωσή τους».

Αναφέρθηκε επίσης στο θέμα της αντισεισμικής θωράκισης και προστασίας, τονίζοντας ότι «η Πάτρα και η ευρύτερη περιοχή είναι ιδιαίτερα σεισμογενής. Για μελέτες και παρεμβάσεις στα δημόσια κτίρια, τα σχολεία, τα νηπιαγωγεία και τους παιδικούς σταθμούς δεν δίνεται ούτε ένα ευρώ και δεν γίνονται προσλήψεις άνεργων μηχανικών για να στελεχωθούν οι υπηρεσίες μας και να πραγματοποιηθούν οι αναγκαίες παρεμβάσεις, γιατί δεν στις προτεραιότητές τους.
Στην σύσκεψη μαζί με τον Δήμαρχο ήταν και ο Αντιδήμαρχος Πρασίνου, Ανδρέας Αθανασόπουλος.