ΑΧΑΪΑ: Ημερίδα, στο Αίγιο, για « Το Μεταλυκειακό Έτος Μαθητείας- Δυνατότητες & Ευκαιρίες»

Tην Τετάρτη 18 Σεπτεμβρίου 2019 ο Εμπορικός Εισαγωγικός & Επιχειρηματικός Σύλλογος Αιγιαλείας και το 1ο ΕΠΑ.Λ Αιγίου συνδιοργάνωσαν την ημερίδα με τίτλο « Το Μεταλυκειακό Έτος Μαθητείας- Δυνατότητες & Ευκαιρίες», η οποία έλαβε χώρα στα γραφεία του συλλόγου μας.
Η Πρόεδρος του Συλλόγου κ. Μαίρη Χρονοπούλου και η Γενική Γραμματέας, κ. Ντία Παναγοπούλου, αναφέρθηκαν στην σπουδαιότητα του προγράμματος , που στόχο έχει αφενός να αναδείξει τις δυνατότητες της τοπικής εκπαίδευσης , αλλά και την σύζευξη των αποφοίτων με την τοπική αγορά εργασίας .

Ο Διευθυντής του 1ου ΕΠΑ.Λ Αιγίου, κ. Χαράλαμπος Παναγιωτακόπουλος, σημείωσε ότι το ΕΠΑ.Λ είναι ένα σχολείο, που μπορεί να προσφέρει πολλά σε επίπεδο εκπαίδευσης, αλλά και στην τοπική κοινωνία. Σύντομο Χαιρετισμό απηύθυνε ο κ. Αλέξης Χατζηαποστόλου , καθηγητής του ΕΠΑ.Λ, ενώ το θέμα της «Μαθητείας» ανέπτυξε ο κ Γεώργιος Ραβασόπουλος, Υπεύθυνος του προγράμματος του νομού Αχαΐας από το Γραφείο Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αχαΐας.

Στην εκδήλωση παρέστησαν , μεταξύ άλλων, ως εκπρόσωπος της Ιεράς Μητρόπολης , ο προϊστάμενος του Μητροπολιτικού Ναού Φανερωμένης, π. Αθανάσιος Λιακόπουλος, ο πρόεδρος του Ε.Κ.Α.ΜΕ. Θόδωρος Στεφανίδης και ο πρόεδρος του συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων Αιγιαλείας, κ. Μένιος Κουτρόπουλος.

Όποιος εργοδότης ενδιαφέρεται για να συμμετέχει στον θεσμό της «Μαθητείας» και να απασχολήσει εξειδικευμένο πτυχιούχο ενήλικο μαθητή του ΕΠΑ.Λ ΑΙΓΙΟΥ, μπορεί να απευθυνθεί στην γραμματεία του Εμπορικού Εισαγωγικού & Επιχειρηματικού Συλλόγου Αιγιαλείας, στο τηλέφωνο, 26910-25056, στην Γενική Γραμματέα του Συλλόγου μας, κα. Παναγοπούλου Ντία και στο τηλέφωνο, 26910-28507, καθώς επίσης και στο 1ο ΕΠΑ.Λ Αιγίου, τηλέφωνο, 26910-23917 και στο 26910-21876.