Τα επόμενα ταξίδια του πρωθυπουργού- μετά τη Νέα Υόρκη

Σημαντικά ταξίδια προγραμματίζει ο πρωθυπουργός μετά την επιστροφή του από τη Νέα Υόρκη και τα πολύ κρίσιμα τετ α τετ που θα έχει με ηγέτες όπως ο Πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών Ντόναλντ Τραμπ, της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογάν, αλλά και οι πρωθυπουργοί της Βόρειας Μακεδονίας Ζόραν Ζάεφ και της Αλβανίας Έντι Ράμα.

Στις 8 Οκτωβρίου ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα επισκεφθεί το Κάιρο, για τη συνάντηση Κορυφής Ελλάδας-Κύπρου-Αιγύπτου, όπου θα έχει κατ’ ιδίαν συνάντηση και με την ηγεσία της χώρας, μιας χώρας με ιδιαίτερη σημασία τόσο για την Ελλάδα, όσο και για τη Δύση.

Στις 17 και 18 Οκτωβρίου ο έλληνας πρωθυπουργός θα μεταβεί στις Βρυξέλλες, για τη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ, μια κρίσιμη Σύνοδο που πραγματοποιείται στον απόηχο των εξελίξεων με το Brexit.

Τον Νοέμβριο θα μεταβεί στη Σαγκάη, για την EXPO 2019-η Ελλάδα είναι τιμώμενη χώρα- και, μεταξύ άλλων, θα έχει συνάντηση και με τον Πρόεδρο της Κίνας.

Εν τω μεταξύ, λόγω των πολύ κρίσιμων όντως τετ α τετ με Ντόναλντ Τραμπ και Ταγίπ Ερντογάν, περνούν σε δεύτερη μοίρα τα πολύ σημαντικά επενδυτικά ραντεβού του έλληνα πρωθυπουργού στη Νέα Υόρκη. Όπως πχ στο γεύμα με επιχειρηματίες που οργανώνει στον Κυριάκο Μητσοτάκη ο αμερικανός υπουργός Εμπορίου Γουίλμπορ Ρος, που πρόσφατα επισκέφθηκε για μια ακόμα φορά τη χώρα μας.