ΠΑΤΡΑ: Ανοικτές εκδηλώσεις Πολιτισμού στο 7ο Συνέδριο – Από σήμερα μέχρι τις 21 Σεπτεμβρίου

Πλούσιο πρόγραμμα εκδηλώσεων με πολιτιστικό ενδιαφέρον περιλαμβάνει φέτος το 7ο Συνέδριο για την Περιφερειακή Ανάπτυξη, που διοργανώνει η εφημερίδα ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ. Οι εμβληματικές εγκαταστάσεις της Αchaia Clauss πέρα από σημείο συνάντησης εκπροσώπων του πολιτικού, επιστημονικού, οικονομικού και επιχειρηματικού κόσμου, στις 19, 20 και 21 Σεπτεμβρίου 2019, μετατρέπονται σε κυψέλη πολιτισμού.
Συνδέοντας το παρελθόν, το παρόν και το μέλλον το 7ο Συνέδριο για την Περιφερειακή Ανάπτυξη, έχει συμπεριλάβει στο πρόγραμμά του μια σειρά από ανοικτές εκδηλώσεις πολιτισμού, με ελεύθερη είσοδο για το κοινό που έχουν προγραμματιστεί για την Παρασκευή 20 και το Σάββατο 21 Σεπτεμβρίου 2019, με στόχο τον διαρκή και διευρυμένο διάλογο με την τοπική κοινωνία.
Ομιλίες ιστορικού ενδιαφέροντος, ανοικτό εργαστήριο ενημέρωσης και διαβούλευσης για το κρασί, εικαστικές εκθέσεις και θεματικές προβολές περιλαμβάνει το ανοιχτό και φιλόξενο πρόγραμμα που ενθαρρύνει τη συμμετοχή όλων.

 

Συγκεκριμένα, την Παρασκευή από τις 7 το απόγευμα, ξεκινάει η αναδρομή στο χθες, καθώς θα πραγματοποιηθεί ενδιαφέρουσα εκδήλωση με τίτλο «Το Μυκηναϊκό Νεκροταφείο στο Κτήμα της Achaia Clauss και οι μυκηναϊκοί οικισμοί της ευρύτερης περιοχής». Την «περιήγηση» θα κάνουν ο Βαγγέλης Πολίτης Οικονομολόγος – Διδάκτωρ Πανεπιστημίου Nanterre στην Οικονομική, Περιφερειακή Ανθρωπογεωγραφία και ο Γιάννης Μόσχος Αρχαιολόγος.

 

Επίσης από τις 19.00 ανοίγουν τις πόρτες τους στο κοινό οι Εικαστικές Εκθέσεις Ζωγραφικής και Video ART. Πρόκειται για την έκθεση”Restless Waters” που θα φιλοξενήσει τα έργα 14 επιλεγμένων σύγχρονων Ελλήνων εικαστικών. Στο σύνολό τους οι καλλιτέχνες είναι απόφοιτοι των Σχολών Καλών Τεχνών της Ελλάδας και του εξωτερικού. Την έκθεση επιμελείται η Art Wave.

 

Ακόμη, 16 από τους πιο σημαντικούς σύγχρονους Ιταλούς καλλιτέχνες της Video Art θα γνωρίσουν όσοι επισκεφθούν την έκθεση”Restless Waters in Italian Video art”. Την έκθεση επιμελείται η Silvia Grandi επιμελήτρια σημαντικών εκθέσεων με θεματική την Video Art και καθηγήτρια Σύγχρονης Τέχνης στη Σχολή του Dams στο Πανεπιστήμιο της Bologna.

 

Οι δύο εκθέσεις θα είναι επισκέψιμες από το κοινό Παρασκευή και Σάββατο μετά τις 19.00. Κατά τις ίδιες ημέρες και ώρες, το κοινό θα έχει τη δυνατότητα να παρακολουθήσει δύο προβολές ιστορικού ενδιαφέροντος. Η μία έχει τίτλο «Achaia Clauss: Ταξίδι στο παρελθόν» και είναι βασισμένη στο αρχείο της Achaia Clauss, ενώ η δεύτερη με τίτλο «Η Ιστορική Διαδρομή της Πάτρας» αποτελεί παραγωγή του Αρχαιολογικού Μουσείου Πατρών και της Εφορείας Αρχαιοτήτων Αχαϊας.

 

Το Σάββατο, οι λάτρεις του κρασιού και οι πιστοί του οινοτουρισμού, μπορούν να παρακολουθήσουν τη συνεδρία με θέμα “Βιώσιμος Θεματικός τουρισμός: Οινοτουρισμός” (17.30) και στη συνέχεια (19.00) το Ανοικτό Εργαστήριο Ενημέρωσης και Διαβούλευσης Τοπικών Φορέων, Επιχειρηματιών και Κοινού για τις δράσεις της Διατοπικής Συνεργασίας με τίτλο «ΔΡΟΜΟΙ ΚΡΑΣΙΟΥ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ», του Προγράμματος LEADER/CLLD του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης 2014-2020, από τους εταίρους συνεργασίας.

 

Το πλήρες πρόγραμμα του 7ου Συνεδρίου για την Περιφερειακή Ανάπτυξη είναι αναρτημένο στον ιστότοπο: http://www.pelopevents.gr/7o-Anaptiksiako-Synedrio-programma