Σκάρλετ Γιόχανσον: Η «Μαύρη Χήρα» πάει για Όσκαρ

Στην πιο ώριμη δεκαετία της ζωής της, με δύο διαζύγια, ένα παιδί και την πιο blockbuster ταινία της χρονιάς πίσω της – Avengers: Endgame- η 34χρόνη Σκάρλετ Γιόχανσον είναι έτοιμη για τα βραβεία. Τον Μάη του 2020 θα φορέσει και πάλι τη στενή δερμάτινη στολή της «Μαύρης Χήρας» και πολύ σύντομα θα μονοπωλήσει το ενδιαφέρον των συνδρομητών του Netflix. Δεν τα πάει κι άσχημα η πρώτη της λίστας των πιο ακριβοπληρωμένων γυναικών ηθοποιών, σύμφωνα με την ετήσια κατάταξη του Forbes.

Μαζί με τον υπερταλαντούχο Άνταμ Ντράιβερ του «Star Wars» και την Λόρα Ντέρν διεκδικούν τον Χρυσό Λέοντα με την ταινία «Marriage Story». Είναι μια ιστορία αγάπης που κατέληξε σε γάμο με παιδί και διαζύγιο. Το φιλμ αφηγείται το δραματικό και γεμάτο εντάσεις διαζύγιο ενός ζευγαριού υπό τις σκηνοθετικές οδηγίες του Νόα Μπόμπακ.

scarlett

 

Στην πρώτη της συνάντηση με τον Μπόμπακ χωρίς να ξέρει την υπόθεση της ταινίας του είπε ότι βρισκόταν σε διαδικασίες διαζυγίου και ξεκίνησε να κάνει παράπονα για τη σχέση της. Ο σκηνοθέτης είπε ότι το σενάριο της ταινίας βασίζεται στο δικό του διαζύγιο με την Τζένιφερ Τζέισον Λι.

Στην ταινία, ο Άνταμ Ντράιβερ παίζει έναν εκκεντρικό σκηνοθέτη θεάτρου, τον Τσάρλι, που παίρνει διαζύγιο από την ηθοποιό σύζυγό του. Η Σκάρλετ Τζοχάνσον είναι η Νικόλ, που ασφυκτιά από τον εγωκεντρικό χαρακτήρα του συζύγου της και αποζητά μια πιο ικανοποιητική καριέρα.

Η Σκάρλετ δεν έχει χάσει την πίστη της στο θεσμό του γάμου μιας και ετοιμάζεται να ντυθεί νύφη για τρίτη φορά με τον 37χρονο Κόλιν Τζοστ, σεναριογράφο του πιο δημοφιλούς βραδινού σόου της Αμερικής, του «Saturday Night Live».