Βαρουφάκης: Mε ποιους θα έβλεπε την ταινία του Γαβρά

Μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ, ο Γιάνης Βαρουφάκης εμφανίστηκε αντίθετος στη σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής για την υπόθεση Novartis. Ο επικεφαλής του ΜΕΡΑ25 ξεκίνησε τη συνέντευξή του λέγοντας πως δεν παρακολούθησε την ομιλία του Αλέξη Τσίπρα στη ΔΕΘ, συμπληρώνοντας πως γενικά δεν παρακολουθεί ομιλίες και προτιμά να διαβάζει μετά αποσπάσματα και αναλύσεις.

Στη συνέχεια, αναφερόμενος, μετά από ερώτηση των δημοσιογράφων, για την πιθανότητα σύστασης εξεταστικής επιτροπής για τη διερεύνηση της υπόθεσης Novartis, ο κ. Βαρουφάκης υποστήριξε πως δεν οδηγεί πουθενά.

Τόνισε μάλιστα πως το εάν κάποιος έστησε σκευωρία ή όχι, δεν είναι κάτι που μπορεί να κρίνει ο ίδιος. “Δεν έχω δικαίωμα να κρίνω, δεν είμαι δικαστής ούτε εισαγγελέας”, σημείωσε χαρακτηριστικά, ενώ για τη στάση που θα κρατήσει το κόμμα του στη Βουλή είπε πως θα καταδικάσουμε όλη αυτή τη διαδικασία αλλά και την έλλειψη νομικού πλαισίου.

“Υπήρξαν σκάνδαλα, αρνούμαστε όμως τη σύνθλιψη δικαστικής, νομοθετικής και εκτελεστικής εξουσίας”, τόνισε ο κ. Βαρουφάκης. Για να συμπληρώσει:

“Ζητάμε τη σύσταση ανεξάρτητου οργάνου σαν το FBI. Ανεξάρτητη αρχή που θα κάνει όλες τις έρευνες. Δεν θα πούμε “ναι” στην εξεταστική επιτροπή. Μία εξεταστική γίνεται για να κουκουλώνει καταστάσεις και ξεφτιλίζει το Κοινοβούλιο”.

Αναφερόμενος στην ταινία του Κώστα Γαβρά και στους διαλόγους οπου γράφονται στο βιβλίο του πάνω στο οποίο βασίστηκε η ταινία του Έλληνα σκηνοθέτη, τόνισε, “δείξτε μου που δεν λέω αλήθεια”. Στην ερώτηση αν θα έβλεπε την ταινία με Μητσοτάκη ή Τσίπρα απάντησε: ”Δεν θα ήταν ωραία να μπορούμε να συνυπάρχουμε σαν πολιτισμένοι άνθρωποι, να διαφωνούμε, να βλέπουμε ταινίες που μας αρέσουν ή δεν μας αρέσουν; Θα ήταν ωραία, δεν θα έλεγα όχι”.

Σχετικά με την ηχογράφηση των συνεδριάσεων του Eurogroup, ο κ. Βαρουφάκης επανέλαβε πως δεν έκανε κάτι που δεν ήταν νόμιμο, καθώς υπάρχει ανάλογη απόφαση του Άρειου Πάγου.

Στη δημοσιογραφική παρατήρηση, ότι κάποιος θα μπορούσε να πει πως είναι κατά της εξεταστικής διότι φοβάται ο ίδιος καθώς εμπλέκεται στο πρώτο εξάμηνο του 2015, ο Γιάνης Βαρουφάκης υπενθύμισε ότι απαιτεί από το 2015 τη δημιουργία ειδικού δικαστηρίου και τόνισε πως όταν ο ίδιος το ζητούσε δεν είχε παραγραφεί τίποτα, ενώ υπενθύμισε επίσης πως είχε προβλέψει πως δεν θα τολμήσουν να ζητήσουν ειδικό δικαστήριο γιατί θα μετατρέπονταν από κατήγοροι σε κατηγορούμενοι.

Φωτό: Ευρωκίνηση (αρχείου)

thetoc.gr