ΠΑΤΡΑ: Ο υπουργός Υποδομών Κ.Καραμανλής σε συνέδριο – Αγωνία για τον αυτοκινητόδρομο προς Πύργο

Η παρουσία του Κώστα Αχ. Καραμανλή στο συνέδριο της εφημερίδας «Πελοπόννησος»στην Αχάια Κλάους μετατρέπει την υπόθεση της Πατρών – Πύργου σε ζήτημα της εβδομάδας, σε συνδυασμό με τα σχόλια του ίδιου, του Πρωθυπουργού και επίσης του Αλέξη Τσίπρα από το βήμα της ΔΕΘ και ταυτόχρονα με την κινητικότητα των φορέων της Ηλείας που πιέζουν για άμεση υλοποίηση του έργου.
Ο υπουργός θα είναι στην Πάτρα και θα μιλήσει για το ζήτημα. Ο ίδιος, από πλευράς του περιμένει να μιλήσουν οι Βρυξέλλες, στις οποίες αποτείνεται με πρόταση για βιώσιμη εκτέλεση.
Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου του Πύργου ο δήμαρχος Τάκης Αντωνακόπουλος, κάλεσε τον πρωθυπουργό να αλλάξει στάση και «να μην αποδεχθεί περίπλοκες διαδικασίες οι οποίες μπορεί να θέσουν σε κίνδυνο το έργο».
Σύμφωνα με το δήμαρχο του Πύργου -πρώην βουλευτή του ΠΑΣΟΚ- η πρόθεση του νέου υπουργού Υποδομών Κώστα Καραμανλή να ακυρώσει και τις οκτώ εργολαβίες, εκτός από τις αποζημιώσεις (περί τα 20 εκατ. ευρώ στους αναδόχους για να πέντε τμήματα που έχουν ήδη δημοπρατηθεί) δεν διασφαλίζει την απεμπλοκή της διαδικασίας στα τμήματα που είναι σε εκκρεμότητα.
«Για τις τρεις εργολαβίες που υπάρχει πρόβλημα υπάρχουν αντικαταστάτες που έχουν δηλώσει πως θα παραδώσουν τα τμήματα, με την ίδια έκπτωση και 6 μήνες νωρίτερα. Αν αλλάξει η ρότα δεν θα ξεμπλέξουμε ούτε σε 10 χρόνια! Μας το χρωστάει η Πατρίδα αυτό το έργο» τόνισε ο κ. Αντωνακόπουλος.
«Σε αυτό τον αγώνα θα καταγραφούν παρόντες και απόντες, το ποτήρι ξεχείλισε και απαιτούνται πολιτικές αποφάσεις και όχι προφάσεις” ανέφερε. Το δημοτικό συμβούλιο του Πύργου ενέκρινε μάλιστα ομόφωνο ψήφισμα.