ΑΧΑΪΑ: Το ΚΚΕ αποχαιρετά τη Μαρία Μαυροκεφάλου – Κόρη του Καπετάν Καψάλη

“Έφυγε” από τη ζωή μετά από πολυήμερη περιπέτεια με την υγεία της η Μαρία Μαυροκεφάλου.

Ανακοίνωση του ΚΚΕ Αχαΐας:

Κόρη του Βασίλη Μακροκέφαλου (Καπετάν Καψάλη) αντάρτη του ΕΛΑΣ από την Έρισο της Κεφαλονιάς, γνωστού για την αλύγιστη στάση του παρά τις πολυετείς φυλακές, εξορίες και βασανιστήρια.

Γεννήθηκε στη Αθήνα το 1958. Από μικρή (μετά την μετακόμιση της οικογένειας στην Πάτρα) οργανώθηκε στη ΚΝΕ και αμέσως μετά στο κόμμα.

Δεν έλειψε ποτέ από τα κομματικά και κινηματικά της καθήκοντα, παρόλα τα προβλήματα υγείας που την ταλαιπωρούσαν. Πάντα πρώτη στην εξόρμηση, στην διακίνηση του Ριζοσπάστη, στη πικετοφορία, την συγκέντρωση, την συνεδρίαση. Συμμετείχε σε όλους τους μαζικούς φορείς, το συνοικιακό σύλλογο, στο Σύλλογο των εν Πάτραις Κεφαλλήνων, το συνταξιουχικό της σωματείο, την ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ. Συγχρόνως καλλιεργούσε το καλλιτεχνικό της ταλέντο εκτός των άλλων και με σπουδές.

Η οικογένεια της, σύντροφοι, φίλοι και χωριανοί την αποχαιρέτησαν, την Δευτέρα 16/9/2019 στις 11:00 πμ στην Πλαγιά Ερίσου Κεφαλονιάς.

Όλοι όσοι την ήξεραν, μα πιο πολύ οι σύντροφοι της ΚΟΒ Νότιου Διαμερίσματος Πάτρας του ΚΚΕ, εκφράζουν τα θερμά συλληπτήρια στην απαρηγόρητη μητέρα της και σε όλη την οικογένεια της.