(ΦΩΤΟ)-ΠΑΤΡΑ: Κοντέινερ με μπανάνες και εκατοντάδες κιλά κοκαίνης – Εμπλοκή τοπικού μεταφορά κοκαΐνης – Συγκεχυμένες οι πληροφορίε

Σε εξέλιξη βρίσκεται τις τελευταίες ώρες, μεγάλη επιχείρηση των Αρχών στο λιμάνι του Πειραιά, έπειτα από τον εντοπισμό σημαντικής ποσότητας κοκαΐνης από το Εκουαδόρ.
Σύμφωνα με πληροφορίες που μέχρι αργά χθες το βράδυ δεν είχαν επιβεβαιωθεί, έχουν εντοπιστεί σε κοντέινερ με μπανάνες, εκατοντάδες κιλά της ναρκωτικής ουσίας. Έως τώρα έχουν δεσμευθεί τουλάχιστον 100 κοντέινερ με πάνω 120 κιλά κοκαΐνη, ενώ πληροφορίες αναφέρουν πως η ποσότητα μπορεί να φτάνει ή και να ξεπερνάει τα 500 κιλά.
Στην επιχείρηση συμμετέχουν στελέχη του ΣΔΟΕ, της ΕΛ.ΑΣ., του Λιμενικού αλλά και τελωνειακοί, ενώ οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι έχουν συλληφθεί τουλάχιστον τέσσερα άτομα, ένα εκ των οποίων είναι επιχειρηματίας μεταφορικής εταιρείας από την Πάτρα, σε φορτηγό του οποίου βρέθηκε μέρος της κατασχεθείσας κοκαΐνης, κατά την διάρκεια δρομολογίου εκτός πόλης.
Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο εν λόγω επιχειρηματίας, βρίσκεται σε κατ΄οίκον περιορισμό, καθώς υπήρξε διαφωνία μεταξύ ανακριτή και εισαγγελέα για το εάν θα πρέπει να προφυλακιστεί.
Η συγκεκριμένη υπόθεση φέρεται να σχετίζεται με τον εντοπισμού ναρκωτικών σε κοντέινερ στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης τον περασμένο Αύγουστο. Τότε είχαν εντοπιστεί 52 κιλά κοκαΐνης, στον μηχανισμό ψύξης κοντέινερ, που ήταν φορτωμένο με μπανάνες από το Εκουαδόρ.
Τα ναρκωτικά ήταν συσκευασμένα σε 47 πακέτα, σε καθένα από τα οποία υπήρχε ο λογότυπος «R». Πιθανολογείται ότι η φόρτωσή τους έγινε στο Εκουαδόρ και κατέληξαν στη Θεσσαλονίκη μέσω Ισπανίας και Πειραιά.
Ακολούθησε ο εντοπισμός ακόμα ενός κοντέινερ στις 13 Αυγούστου στο εσωτερικό του οποίου βρέθηκαν 24 κιλά, κάτι που έθεσε σε συναγερμό και άμεση κινητοποίηση τις Αρχές καθώς υπήρχαν σοβαρές ενδείξεις πως πρόκειται για οργανωμένη μεταφορά διεθνούς κυκλώματος με πλοκάμια σε πολλά ξένα λιμάνια.
Με τον εντοπισμό της νέας αυτής ποσότητας στο λιμάνι του Πειραιά, στόχος των Αρχών, είναι να αποκαλυφθεί ποιοι είναι αυτοί οι οποίοι κρύβονται πίσω από τη μεταφορά των ναρκωτικών.
Επίσης οι ίδιες πηγές διευκρινίζουν πως ακόμα δεν έχει εξακριβωθεί εάν ο τελικός προορισμός της συγκεκριμένης ποσότητας ήταν η Ελλάδα ή αν η χώρα μας αποτελούσε ενδιάμεσο σταθμό με τελικούς αποδέκτες άτομα στο εξωτερικό.
Οι Αρχές τώρα προσπαθούν να διαλευκάνουν όλες τις πτυχές της συγκεκριμένης υπόθεσης η οποία «δείχνει» δραστηριότητα των λατινοαμερικανικών καρτέλ στη χώρα μας. Εκτιμούν πάντως πως οι ποσότητες των ναρκωτικών είναι πολύ πιθανό να είναι μεγαλύτερες.
Αξίζει να σημειωθεί πως και στο παρελθόν οι ελληνικές αρχές έχουν κατάσχει ποσότητες «μαμούθ» κοκαΐνης μέσα σε φορτία με μπανάνες που προέρχονταν από χώρες της Λατινικής Αμερικής.