Εντόπισαν εξαφανισμένο άνδρα εδώ και 22 χρόνια, μέσω του Google Maps -Νεκρό σε αυτοκίνητο μέσα σε μια λίμνη

Το πτώμα ενός άνδρα που εξαφανίστηκε πριν από δύο δεκαετίες στην Φλόριντα των Ηνωμένων Πολιτειών βρέθηκε σε ένα βυθισμένο αυτοκίνητο, χάρη στο Google Maps.

 

Η εξαφάνιση του Γουίλιαμ Μολντ από την Λαντάν της Φλόριντα, είχε αναφερθεί στις 7 Νοεμβρίου 1997. Δεν είχε επιστρέψει στο σπίτι του το βράδυ μετά από μια έξοδό του σε κλαμπ όταν ήταν 40 ετών. Η Αστυνομία ξεκίνησε έρευνες για τον εντοπισμό του αλλά δεν απέφεραν καρπούς.

Πώς έφτασαν οι Αρχές στην ανακάλυψη του αγνοούμενου 22 χρόνια μετά

Και στις 28 Αυγούστου του τρέχοντος έτους – 22 χρόνια μετά, η αστυνομία κλήθηκε μετά από την εύρεση ενός αυτοκινήτου σε μια λίμνη στο Μουν Μπέι Σίρκλ στο Γουέλινγκτον. Όταν οι Αρχές έβγαλαν το όχημα από το νερό, βρήκαν σκελετικά υπολείμματα μέσα σε αυτό. Και μια εβδομάδα αργότερα, τα υπολείμματα ταυτοποιήθηκαν πως ανήκουν στον Μολντ.

Ένας πρώην κάτοικος της περιοχής έκανε μια έρευνα στο Google maps όταν εντόπισε ένα όχημα μέσα στην λίμνη
Το περίεργο σε όλο αυτό αλλά και στον τρόπο ανακάλυψης του αυτοκινήτου είναι το γεγονός πως το βυθισμένο όχημα εντόπισε ένα πρώην κάτοικος της περιοχής μετά από έρευνα που έκανε στο Google, όπως ανέφερε η αστυνομία. Ο άνδρας έπειτα, ήρθε σε επαφή με έναν σημερινό κάτοικο της περιοχή και του είπε τι είχε δει στο Google Maps. Χρησιμοποιώντας το δικό του drone, ο κάτοικος αυτός επιβεβαίωσε πως υπήρχε ένα αυτοκίνητο μέσα στην λίμνη και επικοινώνησε με την αστυνομία.

Το όχημα είναι ορατό από την αεροφωτογραφία του Google Maps αλλά κανείς δεν το είχε προσέξει μέχρι τώρα
Κανείς δεν είχε προσέξει το όχημα στο Google Maps
Σύμφωνα με το Charley Project, μια ηλεκτρονική βάση δεδομένων για άλυτες υποθέσεις στις ΗΠΑ, το αυτοκίνητο ήταν ορατό σε μια δορυφορική φωτογραφία στο Google Earth από το 2007, αλλά προφανώς κανείς δεν το είχε προσέξει μέχρι το 2019.

Το γραφείο του Σερίφη της περιοχής δήλωσε στο BBC πως ο Μολντ πιθανότατα έχασε τον έλεγχο του αυτοκινήτου του και έπεσε στην λίμνη. Σύμφωνα με τον ίδιο, το όχημα δεν ήταν ορατό στις αρχικές έρευνες, αλλά μετά από μια μετατόπιση του νερού, άλλαξαν τα πράγματα. «Δεν μπορεί κανείς να ξέρει τι συνέβη πριν από πολλά χρόνια» δήλωσε η εκπρόσωπος της αστυνομίας Τερέζ Μπαρμπέρα. «Το μόνο που ξέρουμε είναι ότι χάθηκε από προσώπου Γης και τώρα βρέθηκε».

Να σημειωθεί πως την νύχτα της εξαφάνισής του, ο Μολντ είχε φύγει από ένα κλαμπ περίπου στις 11 το βράδυ. Ήταν ένας πολύ ήσυχος άνθρωπος που δεν μιλούσε και με πολύ κόσμο, δεν έδειχνε μεθυσμένος και έφυγε μόνος του. Αν και δεν ήταν συχνός πότης, εκείνο το βράδυ είχε πιει μερικά ποτάκια, όπως αναφέρει η έκθεση. Τέλος, η οικογένεια του Μολντ έχει ενημερωθεί για την ανακάλυψη.
Πηγή: iefimerida.gr