ΑΧΑΪΑ: Αρκετά και σοβαρά προβλήματα για τη νέα δημοτική αρχή του Σπ.Μυλωνά – Πρώτο μέλημα η ύδρευση

Οι πρώτες δύο εβδομάδες της νέας δημοτικής αρχής του Δήμου δυτικής Αχαΐας, πέρασαν και αξίζει να δούμε με ποια θέματα καταπιάστηκε δεδομένου ότι πρόκειται και για ένα Δήμο με αρκετά και σοβαρά προβλήματα.
Η δημοτική αρχή κινήθηκε στις εξής κατευθύνσεις:
• Ορισμός Προέδρου Δ.Σ., Αντιδημάρχων, επιτροπών κλπ.
• Αντιμετώπιση σημαντικών θεμάτων της καθημερινότητας.
• Παραλαβή από την απελθούσα δημοτική αρχή.
• Ενημέρωση, γνωριμία με το προσωπικό και την ιεραρχία των υπηρεσιών, έλεγχος της κατάστασης των 8μηνιτών.
• Ετοιμότητα σχολείων για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς.
• Προετοιμασία της Αχαΐας για την εορτή της ανύψωσης του Τίμιου Σταυρού.

Αναλυτικότερα:
– Η νέα δημοτική αρχή, έχοντας ως πρώτο μέλημά της το πρόβλημα της ύδρευσης στο Δήμο, έδωσε προσωρινές λύσεις, μέσω ιδιωτικών γεωτρήσεων, επισκευής βλαβών και απομόνωσης τμημάτων δικτυών, στα προβλήματα που αντιμετώπιζε τόσο η Κάτω Αχαΐα όσο και οι υπόλοιπες κοινότητες. Επίσης σταδιακά αποκαθίστανται και οι λειτουργίες του Βιολογικού Καθαρισμού.

– Έγιναν παρεμβάσεις στον τομέα καθαριότητας, ξεκινώντας από το κέντρο της πόλης της Κάτω Αχαΐας, ενόψει και του εορτασμού του Τιμίου Σταυρού και σταδιακά ανάλογες ενέργειες θα γίνουν και σε όλες τις τοπικές κοινότητες.

– Έγινε καταγραφή των αναγκών στον ηλεκτροφωτισμό ανά την επικράτεια του Δήμου και ξεκίνησε η αποκατάσταση των ελλείψεων στο δημοτικό φωτισμό από την Αχαΐα και θα επεκταθεί στην συνέχεια και στις άλλες κοινότητες.

– Ξεκίνησε έλεγχος όλων των σχολικών μονάδων, έγινε καταγραφή και επίλυση προβλημάτων που αντιμετωπίζουν, ώστε αυτές να είναι έτοιμες να υποδεχτούν τους μαθητές κατά τη νέα σχολική χρόνια που ήδη ξεκίνησε.

– Συνεχίζεται η επεξεργασία των στοιχείων που αφορά το πρωτόκολλο παράδοσης παραλαβής του Δήμου. Επίσης ζητήθηκαν στοιχεία από τις απερχόμενες διοικήσεις του νομικού προσώπου του Οργανισμού Τοπικής Ανάπτυξης Δυμαίων, της Κοινωφελούς Επιχείρησης Δυμαίων και της Επιχείρησης Ύδρευσης και Αποχέτευσης Δυμαίων του Δήμου.

– Έγινε σύσκεψη του προεδρείου του δημοτικού συμβουλίου, όπου κατατέθηκαν προτάσεις για την εύρυθμη λειτουργία του, ενώ ολοκληρωθήκαν οι διαδικασίες ώστε οι δημότες να ενημερώνονται για τις συνεδριάσεις του δημοτικού συμβουλίου μέσα από ζωντανή μετάδοση τους.

 

Πραγματοποιήθηκε συνάντηση και πρώτη γνωριμία με τους υπαλλήλους του Δήμου, όπου και τους ζητήθηκε η συ στράτευσή τους στον κοινό στόχο της εξυπηρέτησης του δημότη, εργατικότητα, συνέπεια, αφοσίωση και αποτελεσματικότητα, εκφράζοντας ταυτόχρονα στους εργαζόμενους την αμέριστη στήριξη σε όσα θέματα τους απασχολούν.

– Πραγματοποιήθηκε συνάντηση με σωματεία και φορείς για το θέμα με τα αδέσποτα, καθώς τα τελευταία χρόνια στην επικράτεια του Δήμου υπάρχει έντονο το φαινόμενο της παρουσίας και της ανεξέλεγκτης αναπαραγωγής αδέσποτων ζώων συντροφιάς (κυρίως σκύλοι) με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την ευζωία των ίδιων των ζώων, τη δημόσια υγεία και την ασφάλεια των πολιτών.

-Καταβάλλονται προσπάθειες να ελεγχθούν οι οκταμηνίτες και να μπουν σε πρόγραμμα εργασίας γιατί αρκετοί από αυτούς, με τεράστιες ευθύνες της απελθούσας δημοτικής αρχής, είναι κυριολεκτικά άφαντοι.

-Καθημερινά ο δήμαρχος και στελέχη της νέας δημοτικής αρχής ασχολούνται και αναζητούν λύσεις στα εφιαλτικά προβλήματα της ΔΕΥΑΔ με συνεχείς επαφές με προμηθευτές, εργολάβους, ΔΕΗ σε μια προσπάθεια εξεύρεσης χρημάτων για συνέχεια της λειτουργίας της και παροχή νερού στους δημότες.

-Σε συνεργασία με την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας έγινε προμήθεια πίσσας και βελτιώθηκε η κατάσταση των δρόμων στην Κάτω Αχαΐα. Η προσπάθεια θα συνεχιστεί και στον υπόλοιπο δήμο.