ΠΑΤΡΑ: Ο «Δημοτικός Κινητός Κινηματογράφος» με την «Υπόθεση Φριτς Μπάουερ: Μυστική Ατζέντα»

Μια εξαιρετική ταινία βασισμένη σε αληθινή ιστορία, την «Υπόθεση Φριτς Μπάουερ: Μυστική Ατζέντα», του Lars Kraume που προβλήθηκε από τον «Δημοτικό Κινητό Κινηματογράφο» του Διεθνούς Φεστιβάλ της Πάτρας, απόλαυσαν οι θεατές χθες βράδυ (Τετάρτη 11 Σεπτεμβρίου) στο χώρο του 23ου Δημοτικού Σχολείου στο Ζαβλάνι.
Με κύριο χαρακτηριστικό τον σπουδαίο ρόλο του εισαγγελέα Φριτς Μπάουερ στη διαμόρφωση των δικών του Άουσβιτς κατά την δεκαετία του 1960, ο βραβευμένος σκηνοθέτης δημιουργεί ένα δυνατό και συγκροτημένο πορτρέτο ενός γενναίου ανθρώπου και του αγώνα του για την αλήθεια και τη δικαιοσύνη.
Γερμανία, 1957. Ο εισαγγελέας Φριτς Μπάουερ έχει σημαντικά στοιχεία ότι ο συνταγματάρχης των SS και «αρχιτέκτονας του Ολοκαυτώματος» Αδόλφος Άιχμαν, ο οποίος είναι υπεύθυνος για τις μαζικές απελάσεις των Εβραίων, φέρεται να κρύβεται στο Μπουένος Άιρες. Ο Μπάουερ, ο οποίος είναι ο ίδιος Εβραίος, έχει προσπαθήσει να οδηγήσει στο δικαστήριο τα εγκλήματα του Τρίτου Ράιχ, μετά την επιστροφή του από την εξορία στη Δανία. Μέχρι στιγμής δεν τα έχει καταφέρει, λόγω της έντονης αποφασιστικότητας της Γερμανίας να καταστείλει το σκοτεινό παρελθόν της. Εξαιτίας της δυσπιστίας του στο γερμανικό σύστημα δικαιοσύνης, ο Φριτς Μπάουερ έρχεται σε επαφή με τη Μοσάντ, το Ινστιτούτο Πληροφοριών και Ειδικών Αποστολών του Ισραήλ, διαπράττοντας προδοσία. Ο Μπάουερ δεν ζητά εκδίκηση για το Ολοκαύτωμα, αλλά τον απασχολεί βαθιά το μέλλον της Γερμανίας.
Στην προβολή της ταινίας παρευρέθηκε ο αντιδήμαρχος προγραμματισμού, περιβάλλοντος, ενέργειας και μελετών, έργων πρασίνου , καθαριότητας Νίκος Ασπράγκαθος και η πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Ζαβλανίου Ελένη Λέκκα.