Κοινή ομάδα στο Viber έχουν δημιουργήσει οι βουλευτές της ΝΔ για να συνεννοούνται

Τις δυνατότητες που παρέχουν οι εφαρμογές των κινητών τηλεφώνων νέας τεχνολογίας επιστρατεύει το Μέγαρο Μαξίμου σε συνεννόηση με τα κεντρικά γραφεία της Νέας Δημοκρατίας προκειμένου να αποφευχθούν φαινόμενα τυχόν ασυνεννοησίας μεταξύ των νέων βουλευτών του του κόμματος που ακόμη ψάχνουν να βρουν τα «πατήματά» τους εντός και εκτός Κοινοβουλίου λόγω της νέας τους ιδιότητας τους.

«Φύλαγε τα ρούχα σου να ‘χεις τα μισά» λέει ο θυμόσοφος λαός και σε αυτό φαίνεται να συμφωνεί εν προκειμένω απόλυτα τόσο και ο πρωθυπουργός κ. Κυριάκος Μητσοτάκης όσο και οι συνεργάτες του. Μπορεί να πέρασαν δύο μήνες από τη διενέργεια των εκλογών αλλά αρκετά από τα «πρωτάκια» δεν έχουν κατανοήσει ακόμα πλήρως τον τρόπο που λειτουργεί η Βουλή αλλά και τον ενδεδειγμένο χειρισμό ζητημάτων πολιτικής επικαιρότητας όταν βγαίνουν να μιλήσουν στα μέσα μαζικής ενημέρωσης – αν και η αλήθεια είναι ότι οι περισσότεροι το αποφεύγουν ακόμη από το φόβο μην πουν κάτι που άθελά τους θα μπορούσε να δημιουργήσει πολιτικό πρόβλημα.

Αυτό το έχει αντιληφθεί η κυβέρνηση και όλο το προηγούμενο διάστημα αναζητούσε τρόπους ώστε να το επιλύσει. Φαίνεται ότι πλέον βρέθηκε αφού σύμφωνα με πληροφορίες ζητήθηκε απ’ όλους τους βουλευτές, ιδίως τους νεότερους πολιτικά, να κατεβάσουν στα «έξυπνα» κινητά τους την γνωστή εφαρμογή Viber μέσω της οποίας έχει τη δυνατότητα κάποιος να ανταλλάσσει γραπτά μηνύματα, φωτογραφίες, ολιγόλεπτα βίντεο, μηνύματα πολυμέσων ήχου αλλά και να πραγματοποιεί ηχητικές κλήσεις και βιντεοκλήσεις, αρκεί να είναι συνδεδεμένος στο Διαδίκτυο.

Οι συνεργάτες του πρωθυπουργού δημιούργησαν λοιπόν στο Viber μια ομάδα, ένα φόρουμ κοινής επικοινωνίας, με όλους τους βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας, νέους και παλαιότερους, προκειμένου να λαμβάνουν όλοι ταυτόχρονα στα κινητά τους τα μηνύματα που κάθε φορά θα θέλει το Μαξίμου ή τα κεντρικά γραφεία της οδού Πειραιάς να τους παράσχουν. Με σχετικά υψηλό επίπεδο ασφάλειας θα παίρνουν από τούδε και στο εξής χρηστικές κοινοβουλευτικές πληροφορίες ή κείμενα με τη θέση της κυβέρνησης για μια σειρά από ζητήματα Από ‘κει και πέρα θα βλέπουν επίσης τα δελτία Τύπου και θα λαμβάνουν απαντήσεις εάν έχουν κάποια απορία για τη «γραμμή» που θα πρέπει να τηρήσουν όταν εμφανίζονται στα media. Στην ομάδα αυτή έχουν ενταχθεί και στελέχη από το γραφείο Τύπου του πρωθυπουργικού γραφείου τα οποία επίσης θα εφοδιάζουν με υλικό τους εκπροσώπους του έθνους.

Θυμίζουμε ότι το 40% των νυν βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας εξελέγησαν για πρώτη φορά στις εκλογές της 7ης Ιουλίου και δεν έχουν ακόμα αντιληφθεί πλήρως τα καθήκοντα και τις υποχρεώσεις τους εξαιτίας του σύντομου χρονικού διαστήματος που έχει παρέλθει από τότε που ορκίστηκαν. Έχουν μεσολαβήσει μόλις δύο μήνες εκ των οποίων ο ένας ήταν μήνας διακοπών, αφού η Βουλή είχε κλείσει τις ημέρες του Δεκαπενταύγουστου και τα Σαββατοκύριακα βρισκόντουσαν άπαντες στις εκλογικές τους περιφέρειες.

Προ ημερών στα «πρωτάκια» της Κοινοβουλευτικής Ομάδας έγινε μάλιστα και σχετικό σεμινάριο σε αίθουσα της Βουλής ώστε να γνωρίζουν πως λειτουργεί το Σώμα, υπό την μέριμνα του γενικού γραμματέα της Κ.Ο. Σταύρου Καλαφάτη, ενώ τους δόθηκε και ένα στικάκι USB με αναλυτικές οδηγίες.