Δίκη Χρυσής Αυγής: «Να βοηθήσω ήθελα», λέει κατηγορούμενος για την επίθεση στους αφισοκολλητές του ΠΑΜΕ

Στις… καλές του προθέσεις απέδωσε την παρουσία του στο σημείο της επίθεσης στους αφισοκολλητές του ΠΑΜΕ στο Πέραμα το 2013, ο κατηγορούμενος για τη συγκεκριμένη υπόθεση Χ. Χατζηδάκης απολογούμενος σήμερα στη δίκη της Χρυσής Αυγής.

Όπως υποστήριξε στο δικαστήριο ο ίδιος, είχε ως σκοπό να ρίξει τους τόνους μεταξύ των δυο εμπλεκόμενων πλευρών και όχι να οξύνει τα πνεύματα. Ο κατηγορούμενος, εργαζόμενος στη Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη Περάματος, μίλησε μάλιστα για «εργατική αλληλεγγύη» που τον συνέδεε με ένα από τα θύματα της επίθεσης τον Σωτ. Πουλικόγιαννη.

Ο ισχυρισμός του αυτός προκάλεσε την αντίδραση της προέδρου της έδρας, η οποία επισήμανε στον κατηγορούμενο: «Αν είναι οι σχέσεις σας τόσο καλές, δεν μπορεί να εξηγηθεί η παρουσία σας στο σημείο. Εσείς μιλάτε για τον Πουλικόγιαννη και τους υπόλοιπους με τα καλύτερα λόγια. Αυτά που λέτε δεν συνηγορούν με το ότι ήσασταν στο δρόμο. Λέτε “φίλος”, λέτε “αγαστή συνεργασία”…», ανέφερε η πρόεδρος του δικαστηρίου αναφερόμενη στον κατηγορούμενο.

Κατηγορούμενος: Αυτό πληρωνω. Επικράτησε η πολιτική τους βούληση.

Αναφερόμενος στα γεγονότα της επίθεσης ο κατηγορούμενος τόνισε στην απολογία του πως βγήκε μπροστά γιατί φοβήθηκε μην δημιουργηθούν επεισόδια. «Αυτή την πρωτοβουλία πήρα και αυτή με έμπλεξε. Αν είχα φύγει, θα είχα γλιτώσει», είπε χαρακτηριστικά.

Τέλος, απαντώντας σε ερωτήσεις για το τηλεφώνημα που είχε ο ίδιος μετά την επίθεση με τον Ι. Λαγό, είπε: «Μιλήσαμε για να δει αν είμαι καλά, γιατί είχα χτυπήσει. Είχαμε μιλήσει και στο παρελθόν για δουλειές στα γραφεία. Με είπε αν πρέπει να πάω στο νοσοκομείο να προσέξω μην είναι εκεί οι άλλοι και συνεχιστεί ο τσακωμός, αλλά εγώ δεν ήθελα να πάω. Δεν ξέρω αν με πήρε εκείνος τηλεφωνο ή εγώ, ούτε πως έμαθε ότι χτύπησα».