Άρης: Στη λίστα και ο Μίχαελ Ένινγκ

Μετά το «ναυάγιο» στις διαπραγματεύσεις με τους Φερνάντο Ιέρο και Γκούτι, ο Άγγελος Χαριστέας έστρεψε το ενδιαφέρον του για τον διάδοχο του Σάββα Παντελίδη στην τεχνική ηγεσία του Άρη (και) στη Γερμανία.

Το όνομα του Μίχαελ Ένινγκ φιγουράρει ψηλά στη λίστα του διευθυντή του αθλητικού τμήματος της ομάδας, καθώς οι δυο άνδρες γνωρίζονται καλά από τη μεταξύ του συνεργασία στη Νυρεμβέργη.

Ο Ένινγκ εργάστηκε στον Βαυαρικό σύλλογο από τον Αύγουστο του 2008 μέχρι τον Δεκέμβριο του 2009, αρχικά ως βοηθός προπονητή και εν συνεχεία ως πρώτος, έχοντας για παίκτη του τον Χαριστέα.

Πριν τη Νυρεμβέργη, ο 53χρονος Ένινγκ έχει καθίσει στους πάγκους των Γκλάντμπαχ (ως βοηθός), Βόλφσμπουργκ (επίσης ως βοηθός) Μπόχουμ Κ19 (ως πρώτος) ενώ το καλοκαίρι του 2010 μεταπήδησε στον πάγκο του Αμβούργου όντας, αρχικά, βοηθός του Άρμιν Φε και εν συνεχεία αναλαμβάνοντας εκείνος τα ηνία της ομάδας.

Έκανε και το «αγροτικό» του στην Ουγγαρία, περνώντας από τον πάγκο της Βάσας για να γυρίσει τον Νοέμβριο του 2018 στη Γερμανία για λογαριασμό του Μαγδεμβούργου, με το οποίο και ολοκλήρωσε την περασμένη σεζόν.

zouglaq.gr