(ΦΩΤΟ)-ΠΑΤΡΑ: Μαίνεται ο αναβρασμός για τη Φοιτητική Στέγη στο Πανεπιστήμιο – Ο Ν.Φαρμάκης ανέλαβε πρωτοβουλία

«Δικαιούμαστε αξιοπρεπείς συνθήκες διαβίωσης ώστε να μπορούμε να σπουδάζουμε χωρίς παρενέργειες και προβλήματα. Ισως θα έπρεπε κάποιος από την Κυβέρνηση να επισκεφτεί τις φοιτητικές εστίες και να κρίνει την καταλληλότητά τους ή μη. Εάν υπήρχε εναλλακτική λύση, θα έπρεπε να έχει μπει λουκέτο σε αυτές».
Περίσσευμα αγανάκτησης από φοιτητές του Πανεπιστημίου Πατρών οι οποίοι διεκδικούν βελτίωση των συνθηκών που επικρατούν στις φοιτητικές εστίες και εξασφάλιση στέγης όλων των δικαιούχων φοιτητών.
Σπασμένα τζάμια, φθαρμένα πατώματα και οροφές, κοινά μπάνια βρώμικοι και φθαρμένοι τοίχοι. Εδώ και χρόνια η φοιτητική εστία του Πανεπιστημίου Πατρών έχει εγκαταλειφθεί στην τύχη της από το Υπουργείο Παιδείας και Ιδρυμα Νεολαίας και Διά Βίου Μάθησης (ΙΝΕΔΕΒΙΜ) που έχει την αποκλειστική ευθύνη. Η πορεία της φθοράς ξεκίνησε από το 2008. Ο σεισμός που σημειώθηκε τότε είχε ως αποτέλεσμα οι δύο πτέρυγες να τεθούν εκτός λειτουργίας και 11 χρόνια μετά δεν έχουν επισκευαστεί. Αλλά και η λειτουργούσα πτέρυγα δεν είναι σε καλύτερη κατάσταση.

 

ΠΑΤΡΑ: Ο Ν. Φαρμάκης συμπαραστέκεται στους φοιτητές του Πανεπιστημίου για τη στέγαση