Δίκη Χρυσής Αυγής: Αντιφάσεις από τον κατηγορούμενο ως πυρηνάρχη της ΧΑ στο Πέραμα

Ο πυρηνάρχης της Χρυσής Αυγής και κατηγορούμενος για τις επιθέσεις κατά των ψαράδων και του ΚΚΕ Αν. Πανταζής αρνήθηκε σήμερα ότι υπήρξε ποτέ πυρηνάρχης της ΤΟ Περάματος, κατονομάζοντας ένα άτομο όπως είχε κάνει και στην ανάκριση.

Ο Αν. Πανταζής από την πρώτη στιγμή αρνήθηκε τις κατηγορίες και υποστήριξε ότι ανήκε στην πενταμελή επιτροπή ως υπεύθυνος όμως διανομής τροφίμων και ρούχων,και ισχυρίστηκε ότι δεν είχε καμία σχέση με τον τότε βουλευτή Ιω. Λαγό.

Κατά την σημερινή ακροαματική διαδικασία της δίκης της Χρυσής Αυγής η πρόεδρος Μαρία Λεπενιώτη τόνισε στον κατηγορούμενο κατ΄ επανάληψη ότι πέφτει σε αντιφάσεις, σχολιάζοντας μάλιστα: «είναι κάπως παράδοξο μία να λέτε “δεν έχω σχέση” όταν υπάρχει κατηγορία και μετά από πέντε μήνες γίνεστε μέλος σε επιτροπη της ΤΟ; Δεν είναι περίεργο να σας κατηγορούν ότι είστε μέλος της Χρυσής Αυγή (η επίθεση στους ψαράδες είχε σημειωθεί τον Ιούνιο του 2012) και μετά να γίνεστε; Μήπως εξαρχής ήταν αλλιώς τα πράγματα;».

Πρόεδρος: Είχατε ζητήσει ποτέ άδεια από τον Δήμο για ομιλία πολιτικού προσώπου;
Κατηγορούμενος: Ναι, από το δήμαρχο, να δώσει άδεια για ομιλία Μιχαλολιάκου.
Πρόεδρος: Πότε αυτό; Έχει να κάνει με τις 12/6, πότε ζητάτε την άδεια, πριν ή μετά;
Κατηγορούμενος: Δεν θυμάμαι.
Πρόεδρος: Αν είναι πριν, πάλι είστε σε αντίθεση με αυτά που έχετε πει, ότι «εγώ δεν ειμαι ιδεολογικά εκεί»…
Κατηγορούμενος: Μια εξυπηρέτηση έκανα σε ένα φίλο μου, τον Νίκο τον ταχυδρόμο, είναι χρυσαυγίτης…
Πρόεδρος: Δηλώνετε όμως σε εκείνους τους χρόνους ότι δεν έχετε καμμία σχέση…

Ακόμη, ο κατηγορηματικά αρνήθηκε ότι συμμετείχε στην επίθεση κατά των τεσσάρων Αιγύπτιων αλιεργατών, εμμένοντας στη θέση «εκεί που οδηγούσαμε το μηχανάκι, μας συνέλαβαν». Ακολουθώντας τη γραμμή των υπολοίπων, είπε πως η υπογραφή της απολογίας του στην ανάκριση δεν είναι δική του, καθώς και ότι όταν του επεδείχθη το έγγραφο ήταν ήδη υπογεγραμμένο.