ΑΧΑΪΑ: Περίεργη «ταύτιση» της ληστείας στην Τράπεζα Ερυμάνθειας με την τρομοκρατία -Στο μικροσκόπιο της ειδικής υπηρεσίας

Τον γρίφο του νέο – εξτρεμισμού πριν ακόμη την οριστική του διαμόρφωση προσπαθούν να λύσουν οι αρχές ασφαλείας μετά την κλοπή πολεμικού υλικού από στρατιωτική αποθήκη στη Ναυτική Βάση της Λέρου και τη μεγάλη ληστεία με λεία «τουλάχιστον 150.000 ευρώ» σε κατάστημα τράπεζας στην Ερυμάνθει Αχαΐας.
Η Αντιτρομοκρατική υπηρεσία αναζητεί στοιχεία συσχετισμού των δύο ενεργειών

Σε κεντρικό επίπεδο, κλιμάκια της ΕΛΑΣ έχουν θέσει σε παρακολούθηση όλους ανεξαιρέτως τους ύποπτους για συμμετοχή σε τρομοκρατικές οργανώσεις καθώς και όσους σχετικώς καταδικασθέντες αποφυλακίζονται αυτή την περίοδο. Κατ΄ αυτόν τον τρόπο πέτυχαν να συλλάβουν αμέσως τη 12η Ιουνίου έξω από το νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ της Θεσσαλονίκης τα δύο άτομα που αποπειράθηκαν να ληστέψουν ΑΤΜ. Επρόκειτο για πρώην φυλακισμένους με εξτρεμιστικό παρελθόν οι οποίοι «επιτηρούνταν» διαρκώς μετά την απόλυση τους. Συνεπώς, εάν οι σχεδιασμοί για νέες επιθέσεις γίνονται από αυτές τις ομάδες ή από εμπλεκόμενους στην «κατάληψη του Πολυτεχνείου τους 1995» που επίσης παρακολουθούνται, τότε εκφράζεται αισιοδοξία ότι «πολύ σύντομα θα υπάρξουν αποτελέσματα». Σε διαφορετική περίπτωση, αν πρόκειται για «αχαρτογράφητους», τότε η κατάσταση διαλαμβάνει επικίνδυνες διαστάσεις. Οργανώσεις όπως η Λαϊκή Θέληση, η Επαναστατική Αυτοάμυνα, η ΟΠΛΑ, η Σέχτα Επαναστατών και η «Θανάσης Κλάρας» η οποία είχε αναλάβει την αποστολή τρομο – δέματος στο γραφείο του Μιχ. Χρυσοχοΐδη στο υπ. Δημόσιας Τάξης, τον Ιούνιο του 2010, έχουν μεν σιγήσει ωστόσο δεν έχουν εξαρθρωθεί. Οι πληροφορίες για τη διάρθρωση τους, τη διασύνδεση τους με ποινικούς, ακόμη και για τη δραστηριότητα ορισμένων μελών τους είναι πολλές ωστόσο δεν έχουν διασταυρωθεί απολύτως με συνέπεια να παραμένουν στο στάδιο των ενδείξεων.