Ξεκίνησε η δίκη για τη δολοφονία του ναυτικού το 2016 στην Καλλιθέα

Στο προσκήνιο επανέρχεται η άγρια δολοφονία του 63χρονου ναυτικού Βασίλη Κοκκίνη το 2016 στην Καλλιθέα, καθώς ξεκίνησε σήμερα σε δεύτερο βαθμό η εκδίκαση της συγκεκριμένης υπόθεσης. Η δολοφονία του 63χρονου είχε συνταράξει το Πανελλήνιο, καθώς η σορός του άτυχου άνδρα είχε βρεθεί μέσα σε καταψύκτη του διαμερίσματος.

Πρωτόδικα για τη συγκεκριμένη υπόθεση είχε καταδικασθεί σε ισόβια κάθειρξη η σύζυγος του 63χρονου, βουλγαρικής καταγωγής. Η γυναίκα φέρεται να είχε συνεργό της μια φίλη της η οποία, σύμφωνα με το κατηγορητήριο, την βοήθησε να βρει ανθρώπους για να δολοφονήσουν τον ναυτικό. Οι δυο γυναίκες κάθονται σήμερα στο εδώλιο του Μικτού Ορκωτού Εφετείου της Αθήνας και η δίκη αυτή την ώρα συνεχίζεται με καταθέσεις μαρτύρων.

Όπως προκύπτει από τη δικογραφία της υπόθεσης, ο άτυχος άνδρας είχε εξαφανιστεί στις αρχές του 2015. Είχε προηγηθεί τηλεφώνημα της πρώην συζύγου προς τον 63χρονο ναυτικό. Η κατηγορουμένη τον καλούσε στο σπίτι που είχε νοικιάσει στην Καλλιθέα, επικαλούμενη ασθένεια του γιου τους. Κατά τη δικογραφία όταν το θύμα μπήκε στο διαμέρισμα, δέχθηκε χτυπήματα στο κεφάλι, με τους δράστες να τον ακινητοποιούν, αφού προηγουμένως τον είχαν αναγκάσει να πιει ποτό στο οποίο είχαν ρίξει υπνωτικό.

Συγκλονιστικές είναι οι περιγραφές των δικαστικών υπαλλήλων που είχαν πρώτοι εντοπίσει τη ορό του ναυτικού. Χαρακτηριστική είναι η κατάθεση συγκεκριμένου μάρτυρα: «Στις 12 Ιουνίου 2016 μαζί με τον συνάδελφό μου, έναν κλειδαρά και τον ιδιοκτήτη του διαμερίσματος, πήγαμε να κάνουμε έξωση καθώς δεν πλήρωνε η κατηγορούμενη το μίσθωμα. Όταν ανοίξαμε μύριζε κλεισούρα. Είδαμε στο χολ τον καταψύκτη που είχε μαύρες ταινίες. Εκείνη την ώρα λέω χαριτολογώντας στους άλλους: «λέτε να έχει άνθρωπο εδώ μέσα;». Άνοιξα τον καταψύκτη και τον έκλεισα αμέσως. Λέω μήπως δεν είδα καλά. Φωνάζω τους υπόλοιπους, ξανανοίγουμε τον καταψύκτη και βλέπουμε ένα πτώμα. Ήταν δεμένος χειροπόδαρα με σχοινιά, πλάτη, σε εμβρυακή στάση. Ταράχτηκα και κάλεσα την αστυνομία».

Από την πλευρά του ο ιδιοκτήτης του διαμερίσματος είχε καταθέσει πως τον Νοέμβριο του 2014 είχε νοικιάσει το σπίτι στην πρώην σύζυγό του ναυτικού, η οποία έμενε μαζί με το παιδί της. «Είχε επιλέξει να μείνει κοντά στο σπίτι του πρώην συζύγου της», για να είναι κοντά με τον πατέρα του το παιδί», αναφέρει ο εν λόγω μάρτυρας σημειώνοντας πως από τον Ιούλιο του 2015 η κατηγορούμενη σταμάτησε να πληρώνει το ενοίκιο και κινήθηκε δικαστικά. Ο ίδιος ανέφερε πως δεν πίστευε στα μάτια του όταν άνοιξε τον καταψύκτη. «Όταν ανοίξαμε την πόρτα του διαμερίσματος μας έκανε εντύπωση μαύρη ταινία που είχε ο καταψύκτης. Όταν τον ανοίξαμε, είδαμε το πτώμα. Δεν ήθελα να το πιστέψω. Μου κόπηκαν τα πόδια. Είδα μόνο την πλάτη. Τους λέω «τώρα τι γίνεται;».. Αναθεμάτισα την τύχη μου», λέει ο μάρτυρας.

Σημαντική είναι όμως και η κατάθεση αστυνομικού, ο οποίος ανέφερε πως η κατηγορουμένη κατά την προανακριτική της απολογία είχε υποστηρίξει πως είχε εκμυστηρευτεί στην συγκατηγορούμενή της ότι ήθελε να βρει κάποιους για να σκοτώσουν τον άνδρα της. Ο μάρτυρας αστυνομικός κατέθεσε χαρακτηριστικά: «Την έφερε σε επαφή με έναν φίλο της Ρουμάνο και με άλλους δύο ομοεθνείς του, δίνοντάς τους ένα ποσό. Είχε ενημερώσει ψευδώς ότι το παιδί είχε πυρετό για να τον αναγκάσει το θύμα να πάει στο σπίτι. Τότε οι Ρουμάνοι τον χτύπησαν και του έδωσαν χάπια».