ΑΧΑΪΑ: Σύσκεψη στο Αίγιο, υπό τον δήμαρχο, για τα σχολεία – Διασφάλιση καθαρού περιβάλλοντος

Σήμερα ο Δήμαρχος κ. Δημ. Καλογερόπουλος, πραγματοποίησε συνάντηση με το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Αιγιάλειας.
Παραβρέθηκαν οι κ.κ. Σκανδάμη, Μεσάζος, Κουτσαντώνης, Θανασούλιας, Σταθούλια, Μαμουνά, ο απερχόμενος πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης κ. Παπακωνσταντίνου μαζί με την διάδοχό του στα ίδια καθήκοντα κ. Γκρέμου, καθώς και ο Αντιδήμαρχος καθαριότητας κ. Καραίσκος.
Τα θέματα που συζητήθηκαν μεταξύ άλλων ήταν: Επιχορήγησης για τις λειτουργικές ανάγκες των σχολείων, για την Πρωτοβάθμια Σχολική Επιτροπή, μεταστέγαση του Νηπιαγωγείου Διακοπτού, μεταστέγαση ή κοινή στέγαση των Νηπιαγωγείων 3ο και 10ο, επισκευές, συντήρηση και απεντόμωση των σχολικών κτηρίων, επανασύνδεση των σχολείων της Αιγιάλειας με το πρόγραμμα ΔΟΙΦΑΝΤΟΣ, προγραμματισμός των δράσεων του κολυμβητηρίου σε συνεργασία με η Διεύθυνση Π.Ε. Αχαΐας, διεύρυνση του θεσμού των Σχολικών Τροχονόμων και άλλα σημαντικά και ενδιαφέροντα ζητήματα με κορυφαίο την μεγάλη προσπάθεια που κάνει η Δημοτική Αρχή στην Ανακύκλωση.
Όπως ανέπτυξε ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος το ζήτημα της ανακύκλωσης υιοθετήθηκε παρ΄ ότι αναγνωρίστηκε από όλους ότι το εγχείρημα είναι ρηξικέλευθο και αρκετά φιλόδοξο. Οι εκπρόσωποι της Α/βάθμιας εκπαίδευσης δήλωσαν ότι θα βρίσκονται στο πλευρό της νέας Δημοτικής Αρχής, κατέδειξαν με σαφή τρόπο την διάθεσή τους να ευαισθητοποιήσουν ακόμα περισσότερο τους μαθητές στην προστασία του περιβάλλοντος και ανέλαβαν να υιοθετήσουν την ανακύκλωση αλλά και να γίνουν διακινητές της πληροφορίας στην οικογένεια η οποία με τη σειρά της πρέπει με απόλυτα υπεύθυνο τρόπο να βοηθήσει στην υλοποίηση του κοινού στόχου, δηλαδή, στην διασφάλιση ενός καθαρού περιβάλλοντος.

Το απόγευμα της Δευτέρας 9/9/2019 ο Δήμαρχος κ. Καλογερόπουλος πραγματοποίησε συνάντηση με τους Προέδρους των τοπικών κοινοτήτων καθώς και το Τοπικό Συμβούλιο Αιγίου.
Συζητήθηκαν λεπτομέρειες για την διοργάνωση και τη λειτουργία του νέου θεσμού που ξεκινάει στην καθαριότητα, δηλαδή του «Ραντεβού» για την Ανακύκλωση.
Όλοι οι παριστάμενοι υιοθέτησαν το πρωτόγνωρο σχέδιο και υποσχέθηκαν ότι θα συνεργαστούν και θα βοηθήσουν στην κοινή προσπάθεια για καθαρό περιβάλλον.