ΑΧΑΪΑ: O Σύλλογος Εθελοντών Αιμοδοτών του Κ.Υ Χαλανδρίτσας στην Αγροτική Έκθεση

Στις 5/9 και ημέρα Πέμπτη η φλόγα της 17ης Πανελλήνιας Λαμπαδηδρομίας η φλόγα της αγάπης όπως αποκαλείται, με δυο διαφορετικές διαδρομές, ξεκίνησε με λαμπαδηδρόμους από το νέο Δημαρχείο Χαλανδρίτσας και ταυτόχρονα από τον Άγιο Αθανάσιο διανύοντας το ιστορικό κέντρο με τα λιθόστρωτα δρομάκια και τα πέτρινα σπίτια, όπου έλαβε χώρα η Έκθεση, για να φτάσει μέσα σε αποθέωση και έντονο κλίμα συγκίνησης από τους παρευρισκόμενους στον χώρο των εκδηλώσεων της Αγροτικής Έκθεσης.

Ακολούθησε το διήμερο Εθελοντικής Αιμοδοσίας στις 6/9 και 7/9, συγκεντρώνοντας συνολικά 36 μονάδες εθελοντικά προσφερόμενου αίματος!

Τα κέρδη από όλες αυτές τις μέρες, πολλά.

Το σημαντικότερο όμως ήταν αφενός ότι αιμοδότησαν νέα παιδιά, νικώντας τον φόβο τους και τις αναστολές τους και αφετέρου ότι ενημερώθηκαν στο περίπτερο μας οι συμπολίτες μας για την Εθελοντική Αιμοδοσία και την αγάπη προς τον άγνωστο πάσχοντα συνάνθρωπο.

Ο πρόεδρος του Συλλόγου μας κ. Θανάσης Θεοδωρόπουλος ευχαρίστησε από το βήμα της Έκθεσης τους συνδιοργανωτές, την Οργανωτική επιτροπή της Αγροτικής Έκθεσης Χαλανδρίτσας, την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, το εκκλησιαστικό συμβούλιο του Ιερού Ναού Κοιμήσεως της Θεοτόκου για την παραχώρηση του Πνευματικού Κέντρου έτσι ώστε να πραγματοποιηθεί το διήμερο της Εθελοντικής Αιμοδοσίας, το Γενικό Νοσοκομείο Πατρών ‘ο Άγιος Ανδρέας’, που πάντα βρίσκεται μαζί μας σε αγαστή συνεργασία, τους λαμπαδηδρόμους μας και όλους όσοι συνέβαλαν να πραγματοποιηθεί αυτή η εκδήλωση, που σκοπό είχε να μεταλαμπαδεύσει την ιδέα της Εθελοντικής Αιμοδοσίας στους συμπολίτες μας.

Το ραντεβού μας ανανεώθηκε για τον επόμενο Σεπτέμβρη, στην 19η Αγροτική Έκθεση Χαλανδρίτσας, με παρόμοιες δράσεις.

Ο Σύλλογος Εθελοντών Αιμοδοτών του Κέντρου Υγείας Χαλανδρίτσας, θα συνεχίσει, να μεταλαμπαδεύει την ιδέα της Εθελοντικής Αιμοδοσίας ενημερώνοντας τους συμπολίτες μας και να σπέρνει αγάπη και ας μην θερίσει, έτσι να μοσχοβολάει ο τόπος…