Θεοδωρικάκος: Τον Οκτώβριο η πρόταση για την ψήφο των Ελλήνων του εξωτερικού

Τον Οκτώβριο αναμένεται να παραδοθεί στον Κυριάκο Μητσοτάκη η «ολοκληρωμένη πρόταση» του υπουργείου για την ψήφο των Ελλήνων του εξωτερικού και την επιστολική ψήφο, όπως ανέφερε σε συνέντευξή του ο υπουργός Εσωτερικών, Τάκης Θεοδωρικάκος.

«Από εκεί και πέρα, θα δρομολογηθούν οι διαδικασίες. Ο πρωθυπουργός ανέφερε ότι θα έχει συναντήσεις με τους αρχηγούς των άλλων κομμάτων προκειμένου αυτό το Μέτρο, που θα προβλέπεται στο νόμο, να ψηφιστεί μέσα στο 2019. Θα επαναλάβω και εγώ ότι είναι κάτι που οι Ελληνες περιμένουμε να το ψηφίσουν και οι 300 βουλευτές του ελληνικού Κοινοβουλίου», σημείωσε χαρακτηριστικά ο Τάκης Θεοδωρικάκος στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ, τονίζοντας ότι «μέσα στη διευκόλυνση θα προβλέπουμε και τη δυνατότητα να ψηφίσουν με επιστολική ψήφο, όπως συμβαίνει με πάρα πολλές χώρες του εξωτερικού».

«Η Ελλάδα στο κλαμπ των αναπτυγμένων»
«Εχει έλθει η ώρα η Ελλάδα να μπει στο κλαμπ των πολιτισμένων και αναπτυγμένων χωρών σε ό,τι αφορά και την εκλογική διαδικασία. Και αυτό θα επιτευχθεί μέσα στο 2019, όπως εξήγγειλε ο πρωθυπουργός», σχολίασε.