Δίκη Χρυσής Αυγής: Κατηγορούμενος αρνήθηκε τη συμμετοχή του στην υπόθεση των Αιγύπτιων ψαράδων

Στο κενό έπεσε, όπως φάνηκε, η προσπάθεια του πρώτου κατηγορούμενου για την επίθεση των Αιγύπτιων αλιεργατών στην υπόθεση της Χρυσής Αυγής να …απεμπλακεί από την αποδιδόμενη, κατά το βούλευμα σε αυτόν, αξιόποινη πράξη. Ο Δημ. Αγριογιάννης αρνήθηκε απολογούμενος τη Δευτέρα ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων της Αθήνας τη συμμετοχή του στην υπόθεση. Ωστόσο δεν κατάφερε να δικαιολογήσει γιατί στο πλαίσιο της κύριας  ανάκρισης είχε δώσει λεπτομερείς περιγραφές για το πως οι συγκατηγορούμενοί του επιχείρησαν να κρύψουν την εμπλοκή τους στην επίθεση.

Η πρόεδρος του δικαστηρίου, Μαρία Λεπενιώτη, ανέγνωσε ολόκληρη την απολογία που είχε δώσει ο κατηγορούμενος  ενώπιον των ειδικών ανακριτριών που χειρίστηκαν την υπόθεση για την εγκληματική οργάνωση της Χρυσής Αυγής. Ο κατηγορούμενος απέκλεισε το ενδεχόμενο να έχει υπογράψει το συγκεκριμένο έγγραφο, προκαλώντας την έντονη αντίδραση της προέδρου. «Να είστε πιο συγκρατημένος λίγο…» του είπε η δικαστική λειτουργός και συνέχισε: «Αστειεύεστε; Έχετε κάποιο πρόβλημα υγείας; Κάποιο πρόβλημα μνήμης; Είμαι σίγουρη ότι ξέρετε τί είπατε…». Μεταξύ άλλων, αρνήθηκε πως κάποιοι από την παρέα του φορούσαν μπλούζες της Χρυσής Αυγής(όπως είχε υποστηρίξει στην ανάκριση), λέγοντας χαρακτηριστικά ότι ο Αν. Πανταζής (κατηγορούμενος ως πυρηνάρχης Περάματος) φορούσε ένα πουκάμισο.

Ο κατηγορούμενος που φέρεται μέλος του τάγματος εφόδου το οποίο επιτέθηκε στο σπίτι των Αιγύπτιων αλιεργατών, επέμεινε ότι δεν έχει καμία εμπλοκή με την υπόθεση, αναφέροντας: «Πιστεύω ότι έγινε για να ενεργοποιήσουν το θέμα. Εμάς βρήκαν και σε εμάς τα έκαναν…». Αντίστοιχα, απαντώντας πώς γίνεται να αναγνωρίστηκε από ένα εκ των θυμάτων στο δικαστήριο, κατέθεσε: «Επειδή έχει πάρει τέτοια έκταση το θέμα, φυσικά θα έλεγε ότι με αναγνώρισε».

Πρόεδρος: Ποιοι τα έκαναν και εσφαλμένα τα απέδωσαν στην παρέα σας και εσάς; Ψάξατε να μάθετε;

Κατηγορούμενος: Εγώ κατάλαβα ότι για να καλύψουν εκείνο το βράδυ κάποιον άλλον, φέρανε εμένα. Μετά έγινε πολιτικό το θέμα, που ήταν ρατσιστικό, εμείς στο Πέραμα δεν έχουμε ούτε ακροδεξιούς ούτε ακροαριστερούς, εμείς ζούμε ειρηνικά, εγώ δεν ενδιαφερόμουν για αυτά τότε, εγώ στο γήπεδο πήγαινα μόνο.

Η δίκη συνεχίζεται με την απολογία του δεύτερου κατηγορούμενου.