Κ. Μητσοτάκης συνέντευξη ΔΕΘ: Τέλος το 5 σε σύνταξη 1 πρόσληψη στο δημόσιο

«Προχωράμε άμεσα σε προσλήψεις νοσηλευτικού και ιατρικού προσωπικού και στην ειδική αγωγή. Θα προσλάβουμε 800 ιατρούς στον ΕΟΠΠΥ και ανάλογα με τις δυνατότητές μας θα προχωρήσουμε και σε προσλήψεις τακτικού προσωπικού στην εκπαίδευση δίνοντας μια προτεραιότητα στους αναπληρωτές καθηγητές».

Την απάντηση αυτή έδωσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης απαντώντας σε ερώτηση στο πλαίσιο της συνέντευξης Τύπου της 84ης ΔΕΘ.

«Δεν θα είμαστε στον κανόνα ένα προς πέντε, για τις προσλήψεις, γιατί μπορούμε να κινηθούμε σε καλύτερα επίπεδα» είπε ο πρωθυπουργός για τις προσλήψεις στο δημόσιο.

«Δεν έχω αυταπάτες, οι κυβερνήσεις έχουν μήνα του μέλιτος»
«Δεν έχω αυταπάτες, οι κυβερνήσεις έχουν μήνα του μέλιτος, σκοπός μας είναι ο μήνας να γίνει τετραετία», δήλωσε ο πρωθυπουργός απαντώντας σε ερώτηση για τα θετικά στοιχεία των δημοσκοπήσεων.

«Οι πολίτες πιστώνουν ότι είμαστε καλά προετοιμασμένοι και στόχος μας είναι να διατηρήσουμε την δυναμική μας. Φυσικά», συνέχισε, «θα γίνουν και λάθη, αλλά εδώ θα είμαστε για λογοδοσία και δεν θα επιτρέψω στον εαυτό μου εφησυχασμό ή αλαζονεία. Ωστόσο έχει σημασία ότι η αρχή είναι το ήμισυ του παντός».

«Η λύση που είχε δρομολογηθεί για το Μετρό της Θεσσαλονίκης ήταν μη λύση»
Η λύση που είχε δρομολογηθεί για το Μετρό της Θεσσαλονίκης ήταν μη λύση, είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης απαντώντας σε ερώτηση στη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου της 84ης ΔΕΘ.

«Δεν ήταν κοστολογημένη και ήταν εξαιρετικά αβέβαιο αν ήταν τεχνικά εφικτή και θα οδηγούσε στο παράδοξο να έχουμε ένα κολοβό Μετρό, χωρίς το σταθμό Βενιζέλου. Συζήτησα με όλους του φορείς και προχωράμε με τη στήριξη των φορέων της πόλης», τόνισε ο πρωθυπουργός.