(ΦΩΤΟ)-ΠΑΤΡΑ: Είχαν την εμπειρία του τρυγητού της Μαυροδάφνης στην Aχάια Κλάους

Αν και το ξυπνητήρι χτύπησε νωρίς χθες το πρωί σε αρκετά σπίτια, το πέταγμα από το κρεβάτι για μικρούς και μεγάλους έγινε χωρίς καθυστέρηση. Το ξεχωριστό ραντεβού που είχαν δεν μπορούσε να περιμένει.
Ωρα 7.00 τα ξημερώματα και από τους αμπελώνες της Αχάια Κλάους ακούγονταν χαρούμενα ξεφωνητά, γέλια και τραγούδια. Στο κτήμα της Aχάια Κλάους εξελίχτηκε η μαγική εμπειρία του 158ου τρυγητού της Μαυροδάφνης. Για μία ακόμα χρονιά, δεκάδες επισκέπτες είχαν την ευκαιρία να μοιραστούν την ευφορία της επαφής με τη μοναδική Φύση του Οινοποιείου και τη χαρά της συμμετοχής σε αυτόν τον ιδιότυπο «πόλεμο».
Οι συμμετέχοντες στο μοναδικό πανηγύρι μπήκαν μέσα στο αμπέλι με τα καπέλα τους, τα κοφίνια τους και με τις ψαλίδες τους έκοβαν τα ώριμα τσαμπιά της Μαυροδάφνης. Ακάματος βοηθός τους το άσπρο άλογο του κτήματος ο Τσίλιας, ο οποίος έσερνε το φορτωμένο κάρο με τα κοφίνια στο επόμενο στάδιο της διαδικασίας του τρύγου. Εκεί ακολούθησε είτε αποβοστρύχωση, δηλαδή διαχωρισμός της ρώγας του σταφυλιού από το τσαμπί, είτε η διαδικασία παραγωγής ροζέ κρασιού από σταφύλι Μαυροδάφνης, κατά την οποία ολόκληρο το τσαμπί μπαίνει μέσα στη στροφιλιά.
Παράλληλα ο βαρελοποιός έδειχνε στα παιδιά τον παραδοσιακό τρόπο κατασκευής του βαρελιού, το οποίο θα υποδεχθεί τη σοδειά του 2019.
Ακολούθησε αγιασμός της νέας σοδειάς του τρύγου και παραδοσιακό γεύμα για τους μικρούς και μεγάλους φίλους του οινοποιείου.