(ΦΩΤΟ)-ΑΧΑΪΑ: Η Αγροτική Έκθεση Χαλανδρίτσας για ανάπτυξη της παραγωγής

Επίσημη έναρξη της 18ης Αγροτικής Εκθεσης Χαλανδρίτσας χθες το βράδυ στο γραφικό παραδοσιακό οικισμό στο κέντρο του δήμου Ερυμάνθου που συγκεντρώνει κάθε χρόνο το σύνολο του αγροτικού και παραγωγικού κόσμου της ευρύτερης περιοχής.
Τον αγιασμό τέλεσε ο Σεβ. Μητροπολίτης Πατρών κ. Χρυσόστομος ενώ την κορδέλα έκοψαν ο δήμαρχος Θ. Μπαρής, οι βουλευτές Ιάσονας Φωτήλας, Σία Αναγνωστοπούλου και Χριστίνα Αλεξοπούλου και ο αντιπεριφερειάρχης Αχαΐας Χ. Μπονάνος.
Στο σημαντικό ρόλο που διαδραματίζει στην προβολή του τόπου, τα σχέδια ανάπτυξης της ετήσιας αυτής Εκθεσης αλλά και συνολικά το πλάνο της νέας δημοτικής αρχής για την ανάπτυξη του πρωτογενούς τομέα με έμφαση σε μεταποίηση, εξαγωγές και ποιοτικές υπηρεσίες για τους επισκέπτες αναφέρθηκε ο νέος δήμαρχος Θεόδωρος Μπαρής.
Το παράλληλο πρόγραμμα της Εκθεσης περιλάμβανε έκθεση αγιογραφίας, χορευτικές εκδηλώσεις αλλά και επιδείξεις ιππασίας, τοξοβολίας, παραστάσεις καραγκιόζη, και αγώνες παλαιμάχων καθώς και μηχανοκινήτων.
Προ των εγκαινίων τους επισκέπτες συντρόφευσαν οι μουσικοί της φιλαρμονικής του Δήμου Αγρινίου και χορευτικά σχήματα.Χαλανδρίτσα: Αγροτική Έκθεση ανάπτυξης της παραγωγής (Φωτο)
Ο δήμος βράβευσε αριστούχους μαθητές Γυμνασίου και Λυκείου του δήμου ενώ έγινε και η υποδοχή της φλόγας της 17ης πανελλήνιας λαμπαδηδοδρομίας εθελοντών αιμοδοτών με τη φλόγα αγάπης να ανάβει στον βωμό της, υπενθυμίζοντας τις υποχρεώσεις προς πάσχοντες συνανθρώπους, μια πρωτοβουλία των ανθρώπων του ΚΥ Χαλανδρίτσας.
Παρέστησαν, μεταξύ άλλων, ο πρώην Περιφερειάρχης Απόστολος Κατσιφάρας, οι δήμαρχοι Δυτικής Αχαΐας Σπύρος Μυλωνάς και Αγρινίου Γιώργος Παπαναστασίου, ο πρόεδρος και ο αντιπρόεδρος του περιφερειακού συμβουλίου Τάκης Παπαδόπουλος και Δημήτρης Δριβίλας, ο αντιπεριφερειάρχης Θεόδωρος Βασιλόπουλος, ο πρώην δήμαρχος Θάνος Καρπής, η γιατρός και πολιτευτής της ΝΔ Ασπασία Ρηγοπούλου, ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας στον δήμο Διαμαντής Κανελλόπουλος καθώς και δημοτικοί και περιφερειακοί παράγοντες και εκπρόσωποι φορέων.