Ένα Πανεπιστήμιο που θα διασφαλίζει το αγαθό της Παιδείας, θα προάγει την Καινοτομία και την Αριστεία,

Δημιουργική, γερή και ήρεμη Ακαδημαϊκή χρονιά, εύχομαι σε όλη την Πανεπιστημιακή κοινότητα.
Με ιδιαίτερη χαρά καλωσορίζω τις φοιτήτριες και τους φοιτητές που επέλεξαν να σπουδάσουν στο Πανεπιστήμιο Πατρών, τους συγχαίρουμε για την επιτυχία τους και ευχόμαστε μια δημιουργική φοιτητική πορεία με στοχοθέτηση, αναζητήσεις, και ουσιαστική μελέτη του γνωστικού σας αντικειμένου.

 

Αγαπημένοι μας φοιτητές,
Τα χρόνια των Σπουδών σας είναι τα πιο δημιουργικά σε όλα τα επίπεδα. Αποκτάτε γνώση, εμπειρία και διαμορφώνετε προσωπικότητα. Σας εύχομαι να έχετε όραμα, αισιοδοξία, δημιουργικό προβληματισμό, ευαισθησία, αγάπη και μεράκι για τις Σπουδές σας.
Το Πανεπιστήμιό μας κατατάσσεται στα πρώτα ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα της χώρας, όπως άλλωστε προκύπτει από τις εξωτερικές αξιολογήσεις ,την αρίστη πιστοποίηση του Ιδρύματος και διεθνείς κατατάξεις, προσφέροντας στους φοιτητές μας υψηλού επιπέδου σπουδές σε Προπτυχιακό και Μεταπτυχιακό επίπεδο, συνεργασίες στο διεθνή χώρο με αξιόλογα Πανεπιστήμια, δυνατότητα κινητικότητας Erasmus μέσω διμερών συμφωνιών με περίπου 600 Πανεπιστήμια στο διεθνή χώρο, κοινωνική ζωή, πολιτιστικές εκδηλώσεις και άθληση σε οργανωμένα campus του Πανεπιστημίου μας.
Ιδρύθηκε το 1964 και σήμερα, κατά το ακαδημαϊκό έτος 2019-20 έχει 7 Σχολές και 35 Τμήματα. Οι στρατηγικοί στόχοι μας εδράζονται στην ισχυρή παράδοση που ήδη έχει δημιουργήσει το Πανεπιστήμιο Πατρών, ως ένα από τα κορυφαία ελληνικά ιδρύματα τριτοβάθμιας εκπαίδευσης και συντείνουν στην εδραίωση της θέσης του στο εθνικό και διεθνές περιβάλλον. Το όραμα μας για το Πανεπιστήμιο μας εξειδικεύεται στις λέξεις: Αριστεία, Διαφάνεια, Ακαδημαϊκότητα, Δημοκρατία. Θεωρούμε ότι στην περίπτωση των Πανεπιστημίων, δεν υπάρχουν ρηξικέλευθες λύσεις παρά μόνο ορθολογικές που προκύπτουν μέσα από Δημόσιο διάλογο, συλλογικότητα, συνέργειες και συναινέσεις.
Στα 55 αυτά χρόνια, η προσπάθεια ήταν μεγάλη και πολλές φορές δύσκολη σε αντίξοες συνθήκες, αλλά, πραγματικά, άξιζε τον κόπο. Οι εξωτερικές αξιολογήσεις των Τμημάτων, αλλά και η συνολική εξωτερική αξιολόγηση του Ιδρύματος και η πιστοποίησή του με άριστα σύμφωνα με τις Αρχές Διασφάλισης Ποιότητας Ανώτατης Εκπαίδευσης, δικαίωσαν την προσπάθειά μας και μας προσέφεραν σημαντικό πλεονέκτημα. Οι απόφοιτοι μας στην Ελλάδα και το Εξωτερικό είναι οι καλύτεροι πρεσβευτές μας.
Η πάγια θέση της Πρυτανείας είναι ότι το Ελληνικό Δημόσιο Πανεπιστήμιο οφείλει να διασφαλίζει το αγαθό της παιδείας, να προασπίζεται θεσμούς και ακαδημαϊκές αξίες και να διατηρεί τους υψηλούς στόχους του. Στην προσπάθειά μας αυτή σας θέλουμε όλους μαζί μας για ένα Πανεπιστήμιο που θα διασφαλίζει το αγαθό της Παιδείας, θα προάγει την Καινοτομία και την Αριστεία, θα έχει εξωστρέφεια και θα ακολουθεί διεθνή πρότυπα.
Σας καλούμε από τώρα να ενημερωθείτε για την εκδήλωση Patras IQ, που αποτελεί θεσμό τα τελευταία χρόνια στο Πανεπιστήμιο μας, με ετήσια διοργάνωση τεράστιας έκθεσης από τους φοιτητές μας, μέλη ΔΕΠ και νέες επιχειρήσεις όπου η συνέργεια καινοτομίας και παραγωγικότητας γίνεται πράξη.

 

Ευχόμαστε σε όλες και όλους καλή και δημιουργική ακαδημαϊκή χρονιά!
Η Πρύτανις
Βενετσάνα Κυριαζοπούλου
Καθηγήτρια Παθολογίας-Ενδοκρινολογίας